ATP

Đokoviću otvoren put na Rolan Garosu: Medvedev eliminisan u osmini finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 16:33
Ruski teniser Danil Medvedev poražen na Rolan Garosu Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Ruski teniser Danil Medvedev poražen na Rolan Garosu

Iznenađenje na Rolan Garosu - Danil Medvedev, koji je bio postavljen za petog nosioca na turniru, završio je učešće u osmini finala posle poraza od Aleksa de Minora u četiri seta. Ruski teniser poveo je u uvodnom setu, ali je Australijanac i 11. igrač ATP liste zaigrao mnogo bolje u nastavku i nakon nepuna tri časa prošao u četvrtfinale gde čeka pobednika meča - Zvezdev - Rune - 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:3).

Neočekivanim porazom Rusa i jednim od favorita na turniru, otvorio se put Novaku Đokoviću, koji se nalazi u istom delu kostura, gde je potencijalno mogao da se sretne sa Medvedevim u polufinalu. 

Ruski teniser, inače, bolje je otvorio meč i nakon brejka u trećem gemu uvodnog seta, bez većih problema stigao do vođstva - 1:0.  Ali... Već u nastavku meča momak iz Sidneja uspeo da podigne ritam i uz dobre procente servisa preokrene rezultat, prepustivši Rusu svega šest gemova do kraja. 

 

 

Ovo je De Minoru drugo četvrtfinale na gren slem turnirima u karijeri, a do najboljih osam stigao je samo na US Openu 2020. godine.

Sa druge strane, Medvedev je nastavio da beleži loše rezultate na Rolan Garosu. Prošle godine završio je takmičenje u prvom kolu, gde je ispadao u pet navrata do sada, dok mu je najbolji rezultat u Parizu četvrtfinale iz 2021. godine.

U karijeri ima samo jednu gren slem titulu (US Open 2021. godine).