ATP

Prava premija za mene: Francisko Serundolo jedva čeka duel sa Đokovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 22:59
Francisco Serundolo, argentinski teniser, oduševljen prilikom da igra sa Novakom Đokovićem Guliver
Francisco Serundolo, argentinski teniser, oduševljen prilikom da igra sa Novakom Đokovićem

Nakon što je preživeo višesatni megdan sa Lorencom Muzetijem, završen duboko posle ponoći, Novak Đoković će ovog ponedeljka mečom osmine finala, protiv Franciska Serundola, nastaviti odbranu trona Rolan Garosa

Pomenuti Argentinac oduševljen je prilikom da prvi put u karijeri uporedi svoje znanje i veštine sa genijalnim osvajačem rekordnih 24 Grend slem titule, bez obzira na to kako bude prošao protiv najvećeg sina "belog sporta". 

"Pričamo o najboljem teniseru sveta. Nikada nismo igrali, biće to prava premija za mene. Dobio sam šansu da igram protiv najboljeg na svetu, pitanje je da li ću još neku dobiti u budućnosti. Verujem u sebe, želim da vidim kako je igrati protiv najuspešnijeg na planeti", rekao je danas Argentinac, kom je Nole teniski idol iz mlađih dana. 

 

 

Dvadesetsedmi reket sveta ne mari puno za to što Đokoviću ide loše ove sezone i nikako da nađe pravu formu. 

"Ova godina nije dobra za njega, ali da je većina igrača na njegovom mestu, za njih bi verovatno bila dobra. Znamo na šta je sve on sposoban. Gledao sam prve mečeve, diže nivo igre. Biće zaista divna prilika da igram protiv najboljeg, nadam se da ću biti spreman za taj izazov. Pokušaću da igram svoju igru, da dam sve od sebe. Ali, znate, igraću protiv Novaka. Ako postoji neka vrlina u mom tenisu, to je što se trudim da igram svoju igru i da ne pratim ko je na drugoj strani. Bilo da je to Novak ili neki drugi igrač".

Serundolo je na konferenciji za medije u Parizu upitan planirali da krene na sve ili ništa protiv Novaka. 

"Ne smem da pravim mnogo neiznuđenih grešaka. Kada neko kao Novak oseti tvoju slabost ili pronađe neku manu, onda to kazni. Ima sve u svojoj igri, može da radi sve sjajno, duge lopte, kratke, drop-šotove. Gledao sam mečeve protiv Ruda u Monte Karlu i protiv Tabila u Rimu, trudili su se da budu agresivni, da napadaju od prvog udarca i pokušaću i ja da uradim isto. Nisam do sada igrao protiv njega, probaću da uradim nešto slično kao Tabilo, da napadam, da mu ne dozvolim da uđe u svoj ritam, ako to uradi, onda postaje nemoguća misija", kaže Argentinac.

 

 

Cup tree provided by Sofascore