ATP

Iznenađenje na Rolan Garosu: Andreja Rubljova izbacio 35. igrač sveta iz Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 16:26
Ruski teniser Andrej Rubljov tokom meča trećeg kola Rolan Garosa prtiv Matea Arnaldija Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Ruski teniser Andrej Rubljov tokom meča trećeg kola Rolan Garosa prtiv Matea Arnaldija

Veliko iznenađenje u trećem kolu Rolan Garosa - Andrej Rubljov, šesti nosilac na turniru, eliminisan je danas u tri seta od 35. igrača sveta Matea Arnaldija, završivši tako učešće u Parizu, gde je dva puta u karijeri stizao do četvrtfinala (2020, 2022). 

Drugi međusobni duel ruskog i italijanskog tenisera trajao je nešto više od dva i po časa, a mladi momak iz Sanrema (23), koji ima svega nešto više od 50 odsto pobeda na ATP Turu slavio je rezultatom - 7:6 (8:6), 6:2, 6:4.

Za razliku od druga dva seta, najviše uzbuđenja videli smo u uvodnom delu meča, koji je posle razmene brejkova u sedmom i osmom gemu, odlučen u taj-brejku. I, stiče se utisak, da je upravo tu Italijan postavio temelje najveće pobede u dosadašnjem delu karijere.

Sve je inače dobro počelo po Arnaldija, koji je na startu taj-brejka, napravio mini brejk i poveo 4:1. Međutim. Rubljov se ubrzo konsolidao na servisu, vezao nekoliko poena, iznednačio na 5:5, da bi potom propustio set loptu pri rezultatu 6:5. Arnaldi je poravnao rezultat, pa zatim još jednom oduzeo servis Rusu, da bi u nastavku taj brejka, za razliku od rivala, iskoristio prvu set loptu za vođstvo na meču - 8:6.

 

 

Nakon toga, igra ruskog tenisera i šestog igrača ATP liste u potpunosti se raspala u nastavku meča. Od servisa do riterna, ništa nije polazilo od ruke Rubljovu, dok je samopouzdanje rivala sa druge strane mreže samo raslo...

Arnaldi je čak tri puta oduzeo servis Rubljovu u drugom setu, dok je treći bio nešto mirniji... Oba tenisera dugo su čuvala prednost početnog udarca, da bi u sedmom gemu Italijan napravio ključni brejk (4:3), koji je zahvaljujući dobroj igri iza osnovne linije, bez većih problema sačuvao do kraja.

Italijan je tako napravio najveći uspeh na ATP turu, a u četvrtom kolu Rolan Garosa boriće se protiv boljeg iz duela Stefanos Cicipas - Žinžen Žang.