ATP

Dušan Lajović odigrao poslednji ples u Rimu: Srbin eliminisan u dva taj-brejka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 19:08
Dušan Lajović, srpski teniser, ispao u drugoj rundi Mastersa u Rimu Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Dušan Lajović, srpski teniser, ispao u drugoj rundi Mastersa u Rimu

Dušan Lajović nije uspeo da se probije u treće kolo Otvorenog teniskog prvenstva Italije, pošto je izgubio današnji tvrdi i neizvesni meč sa Sebastijanom Baezom - 0:2 (6:7, 6:7). 

Srpski teniser borio se čitavih dva sata i 11 minuta sa Argentincem, u oba seta terao rivala na doigravanje, ali je bio za nijansu nespretniji i nesretniji od daleko bolje rangiranog rivala na ATP listi (19).

Šezdesetčetvrti reket sveta prvi je napravio brejk na meču, za 2:1, oduzeo je mlađem kolegi gem na njegov servis još jednom do kraja prve runde duela (3:2), ali je Baez uzvratio istom merom. Došao je Lajović i do set lopte u 9. gemu, ali džaba. 

 

 

Argentinac se izvukao iz nevolje, a u bonus reketanju Baez sigurnije i preciznije udarao lopticu, vodio s 3:0 i 6:2 i na kraju mirno priveo posao kraju (7:3). U drugom setu viđeno je čak neverovatnih osam brejkova, Beograđanin je u dva navrata imao značajnu gem prednost (4:2, 5:2) i ponovo imao set loptu u 9. gemu, ali je posustao. 

U novom taj-brejku uspeo je da spase dve meč lopte, ne i sledeću, pa je Južnoamerikanac poveo u međusobnoj statistici (2:1). I sada na miru čeka da mu Nardi ili Rune izađu na crtu u trečem kolo Mastersa u prestonici Italije. Dok se naš as mora zadovoljiti izbacivanjem Lorenca Sonega.