Vesti iz rukometa

Rukometaši Partizana pobedom u Luksemburgu overili plasman u treće kolo EHF Kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 21:33
Rukometaši Partizana i Beršema RK Partizan
Rukometaši Partizana i Beršema

Rukometaši Partizana plasirali su se u treću rundu Evrokupa, nakon što su u gostima savladali ekipu Beršema 22:27 – (10:14). Imao je naš tim velikih +11 iz prvog meča (35:24), a uz veliku podršku navijača iz dijaspore izabranici Đorđa Ćirkovića su samo potvrdili visoke ambicije u evropskom takmičenju.

Iako se igralo u Luksemburgu, po navijanju sa tribina crno-beli kao da su bili na svom terenu. Baš kao i pre tri godine, naši rukometaši imali su ogromnu podršku i takav ambijent bio je vetar u leđa da još jednom pokažu da su kvalitetniji rival.

Osim početnog vođstva, Beršem nijednog trenutka nije imao prednost. Imao je tim Đorđa Ćirkovića plus šest u prvom poluvremenu (7:13), ali je domaćin smanjio zaostatak do odlaska na pauzu – 10:14. Prišli su Luksemburžani u drugoj deonici na gol zaostatka, ali nedovoljno da poljuljaju samopouzdanje crno-belima. Naši momci su ponovo povećali prednost, sve do konačnih 22:27.

RK Partizan

Rukometaši Partizana i Beršema

Najefikasniji u dresu Partizan AdmiralBet-a bili su Nemanja Jović i Lazar Anđelković sa po pet pogodaka. Golman Said Heidarirad upisao je 17 odbrana.

Po završetku utakmice trener Đorđe Ćirković izjavio je da je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

"U trećem kolu smo sa duplom pobedom, to je i bio cilj. Posle ubedljivog trijumfa u Beogradu danas smo kontrolisali utakmicu. Broj primljenih golova je zadovoljavajući s obzirom na to da smo na gostujućem terenu. Nisu baš sve stvari na terenu bile dobre, ali najvažnije je da smo ostvarili cilj".

Mladen Šotić je istakao da su crno-beli mogli biti i ubedljiviji, ali da je pozitivan rezultat najvažniji.

"Zaslužili smo ovu pobedu i prolaz u narednu rundu. Hvala svim ljudima koji su došli da nas podrže, nadamo se ovolikom broju navijača i na narednim gostovanjima. Do tada, očekuju nas dueli sa Dubočicom 54 i Obilićem kod kuće i želimo da nastavimo niz pobeda".

Ime narednog protivnika Partizan će saznati 29. oktobra, kada će se održati žreb.