Vesti iz rukometa

Nadam se ća u ići na Evropsko prvenstvo: Nataša Lovrić želi da bude na velikoj sceni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 09:23
Nada se odlasku na EP: Nataša Lovrić MN Press
Nada se odlasku na EP: Nataša Lovrić

Desno krilo reprezentacije Srbije, doskorašnja igračica Železničara iz Inđije, sada uzdanica Magure Sinsinade iz Rumunije, Nataša Lovrić, ponovo je među najboljim srpskim rukometašicama.

O novom iskustvu igranja u inostranstvu, željama sa nacionalnim timom, kao i odnosom sa Sanjom Radosavljević, govorila je za sajt Rukometnog saveza Srbije.

"Tranzicija kroz koju prolazim, nije ni malo laka. Treba vremena za adaptaciju na nešto potpuno drugačije od onoga na šta sam navikla. Od trenera koji ne priča srpski, preko saigračica koje su iz raznih delova sveta do toga da sam sada prvi put otišla iz Srbije", započinje dvadesetčetvorogodišnje krilo i nastavlja:

"Međutim, prija mi promena. Lepo mi je, učim kroz sve to kroz šta prolazim, osećam da napredujem i na terenu i van njega. Mislim da sam orasla i dodatno sazrela ovim."

Ipak, u klubu nije sama, tu je i iskusno levo krilo srpske reprezentacije, Sanja Radosavljević.

"Često joj govorim kako ne znam kako bih se snašla da sam negde tako upala potpuno sama. Ona je tu za sve što mi treba, zajedno idemo na treninge i utakmice, provodimo slobodno vreme zajedno, idemo zajedno na obroke. Mnogo mi to znači i ne znam kako ću ikada dovoljno moći da joj se zahvalim, ali ona često pominje da su se i njoj na isti način našle starije saigračice kada je bila u mojoj situaciji."

Prethodni klub redovno prati, posebno, jer u njemu igra mlađa rukometašica porodice Lovrić, pivot, Milica Lovrić.

"Navijam i gledam skoro svaku utakmicu. Zavolela sam Želju, to je moja druga kuća. Svakoga dana se čujem sa njima, ne samo zbog sestre, već i zbog svih sa kojima sam ostala u odličnom odnosu."

Ambicije pred EP?

"U sportu je sve moguće i dosta je promenljivih stvari. Kao i uvek, želja mi je da se nađem na spisku putnica. Trudim se i trudiću se da ovo bude još jedno moje veliko internacionalno takmičenje", istakla je Nataša Lovrić