Vesti iz rukometa

Partizan pobedom otpočeo Evrokup: Crno-beli bolji od Beršema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 20:29
Rukometaši Partizana i Beršema u duelu RK Partizan
Rukometaši Partizana i Beršema u duelu

Rukometaši Partizan AdmiraBet-a opravdali su ulogu velikog favorita u prvoj utakmici druge runde EHF Evrokupa, savladavši Beršem rezultatom 35:24 (15:10), a zanimljivo je da je naš tim i pre tri godine istog rivala nadigrao na Banjici sa 11 golova razlike (33:22). Revanš se igra 26. oktobra od 18:30, u Luksemburgu.

Nedostajalo je crno-belima koncentracije u odbrani na startu meča, što su gosti iskoristili da povedu 1:3. Prednost od dva gola čuvali su sve do 12. minuta, kada je naš tim poravnao rezultat golovima Kotara i Vasića – 7:7. Prvu priliku za vođstvo igrači Đorđa Ćirkovića su propustili, ali je usledila impresivna serija, tokom koje je naš tim potpuno dominirao na terenu.

Nizali su se golovi sa svih pozicija, a glasnim ovacijama sa tribina ispraćen je cepelin – Vasić za Barjaktarovića i vođstvo 14:7. Beršem je smanjio zaostatak na 14:10, ali više od toga gosti nisu mogli večeras na Banjici. Golman Heidarirad je od ulaska u igru odbranio 6 od 10 šuteva protivnika, što je dalo dodatni vetar u leđa crno-belima. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 15:10, pa je trener Ćirković mogao mirne glave da rasporedi minutažu u drugom delu.

RK Partizan

Rukometaši Partizana i Beršema u duelu

Partizan AdmiralBet je u nastavku samo potvrdio ulogu velikog favorita. Najveću prednost naš tim je stekao u 44. minutu, kada je posle dva pogotka kapitena Zečevića na semaforu bilo 27:16. Probudila se ekipa iz Luksemburga i napravila seriju 4:0, ali nedovoljno da poremeti crno-bele i unese neizvesnost u večerašnji duel.

Trener Ćirković je zatražio tajm-aut i ubrzo su naši momci nastavili u ritmu kojim su završili prvo poluvreme. Novu dvocifrenu prednost stekli su u 57. minutu, kada je Kotar zatresao mrežu rivala za vođstvo 33:23. Tačku na današnji susret stavio je Madžovski pogotkom iz kontre za 35:24, pa će na gostovanje u Luksemburg crno-beli ići sa plus 11.

Najefikasniji u dresu Partizan AdmiralBet-a bio je Lazar Anđelković sa sedam pogodaka, a pratio ga je kapiten Nikola Zečević sa šest. U gostujućem sastavu izdvojio se Jan Hofman sa 10 golova. Said Heidarirad je zabeležio 11 odbrana (11/28), a Nikola Zorić dodao četiri (4/11).

Trener Đorđe Ćirković bio je zadovoljan igrom svog tima i razlikom kojom je završen meč.

"Kao što smo i očekivali, ekipa Beršema je došla da igra rukomet, nisu bili destruktivni. Grešilo se i na jednoj i na drugoj strani, ali mislim da je bila lepa utakmica. Sa naše strane možda više promašaja i jedno slabije šutersko izdanje, ali nam ova razlika svakako garantuje miran revanš".

Srednji bek Miha Kotar istakao je da je cilj bio da se trijumfuje dvocifrenom razlikom.

"Otvorili smo utakmicu malo lošije, promašili neke zicere, ali na kraju prvog poluvremena smo došli do razlike od pet golova. Na pauzi smo se u svlačionici dogovorili da još više stisnemo protivnika, jer je svaki pogodak bitan za revanš i uspeli smo da povećamo prednost".