Vesti iz rukometa

Didije Dinar novi selektor rukometaša Crne Gore: Senzacionalni kapitalac iz Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 11:57
Didije Dinar, nekada slavni francuski rukometaš, preuzeo selekciju Crne Gore Guliver
Didije Dinar, nekada slavni francuski rukometaš, preuzeo selekciju Crne Gore

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore dobila je kapitalno pojačanje na selektorskoj klupi, pošto je na nju seo legendarni Francuz Didije Dinar, najpoznatiji iz vremena kada je sa svojom slavnom generacijom harao Evropom i planetom. 

Jedan od najboljih defanzivaca svih vremena došao je umesto Vlade Šole, a rokada je došla usled velikog nezadovoljstva Rukometnog saveza bivše jugolsovenske republike neuspehom u dvomeču baraža kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo, sa selekcijom Italije, u kom su "lavovi" važili za favorita. 

Iako su pre toga, recimo, pobedom eliminisali Srbiju sa ovogodišnjeg šampionata Evrope. Prosto, u vrhu crnogorskog rukometa smatraju da ekipa može i mora kontinuirano da učestvuje na velikim takmičenjima. 

 

 

"Na klupu Lavova stiže najtrofejniji stručnjak koji je bio selektor Crne Gore, ne samo u rukometu, nego verovatno i u svim ekipnim sportovima posle obnove nezavisnosti. Biografija sadašnjeg trenera francuskog Ivrija je impresivna, kako igračka, tako i trenerska", pohvalio se RSCG, koji vodi nekada odlični rukometaš Petar Kapisoda. 

Dinar je deseti selektor nacionalnog tima. Bivši strateg Francuske debitovaće 6. novembra protiv Finske u Podgorici, sa zadatkom da, na kraju balade, odvede reprezentaciju na Evropsko prvenstvo 2026. godine.