Vesti iz rukometa

Bez neizvesnosti u derbiju kola: Partizan pobedio Metaloplastiku na Banjici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 19:42
Rukometaši Partizana slave pobedu na Banjici MN Press
Rukometaši Partizana slave pobedu na Banjici

U derbiju 5. kola Superlige Srbije rukometaši Partizana nadigrali su ekipu Metaloplastike pred svojim navijačima na Banjici, gde su upisali petu pobedu u sezoni, ostavši na maksimalnom učinku u dosadašnjem toku takmičenja - 28:22 (12:10).

Posle, generalno, ravnopravne borbe u prvom poluvremenu, gde su crno-beli u jednom trenutku imali i do tri gola prednosti (10:7), ključnu razliku na utakmici "parni valjak" počeo je da pravi sredinom drugog dela igre, kada je golovima Zečevića stekao osetniju prednost (23:18). 

Već tada je bilo jasno da se šabačkom timu bliži treći poraz u sezoni, koji danas nikako nije imao rešenja za Nikolu Crnoglavca, strelca 11 golova. A, u prilog im nije išla ni činjenica da su izgubili čak 14 lopti, naspram šest Partizana, što je, pored skromnije igre u drugom poluvremenu, bio ključ poraza bivšeg dvostrukog prvaka Evrope i sedmostrukog šampiona Jugoslavije.

Pored Crnoglavca, u pobedničkom timu istakao se Veljko Popović sa šest pogodaka. Nikola Zečević, koji je poneo MVP priznanje na Banjici, postigao je četiri gola, dok je listu strelaca gostujućeg tima predvodio Domagoj Alilović sa pet golova.

 

 

Standings provided by Sofascore