Vesti iz rukometa

Vojvodina nadigrala Nekse: Velika pobeda Novosađana u EHF Ligi Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 22:29
Vukašin Krivokapić je bio sjajan u Hrvatskoj MN Press
Vukašin Krivokapić je bio sjajan u Hrvatskoj

Rukometaši Vojvodine su veoma kvalitetnom igrom tokom svih 60 minuta pobedili kao gosti hrvatski Nekse iz Našica 36:35 (19:19) i na sjajan način započeli takmičenje u grupi "E" EHF Lige Evrope. Imali su Novosađani sjajnog Andreja Trnavca na golu i mnogo junaka koji su izbijali u prvi plan u toku meča u kome domaćinu nisu dozvolili nijednom da povede. Nisu bili miljenici sudija jer su imali osam isključenja i crveni karton Pušici, pa uspeh posle svega dobija još više na težini.

Imali su rukometaši Vojvodine dva do tri gola prednosti do pred kraj prvog poluvremena, ali nisu prednost od 19:17 uspeli da zadrže pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom (19:19).

Brazilac Da Silva je sa dva vezana pogotka ponovo Vojvodinu odlepio na "plus dva" (22:20), a igrači Neksea nisu imali uvek pravih rešenja da nadmudre čvrstu odbranu Novosađana i golmana Trnavca. Milan Jovanović i Vukašin Vorkapić (kokicom) su doneli Novosađanima najveću prednost na meču od "plus četiri" (26:22).

Poljske sudije su dosudile Milanu Pušici direktan crveni kadrton zbog faula na isteku 48. minuta. Međutim, golman Andrej Trnavac je odbranio sedmerac Lučinu i tako održao dva gola razlike Vojvodini, ali nova sudijska odluka doprinela je da Aleksandar Cenić smanji na 27:28, a Ognjenj Cenić, kadetski reprezentativac Srbije izjednači za domaćina na 28:28.

Branio je Trnavac sjajno, na devet minuta pre kraja bio je na dvocifrenom broju odbrana, a Stefan Dodić je sa dva projektila ponovo doneo Vojvodini dva gola prednosti, ali i zaradio dva minuta kazne (sedmo timsko isključenje).

Hrvatski vicešampion imao je sreće da se lopta posle odbranjenog sedmerca Trnavca odbije do Štrleka koji je primakao Nekse opet na gol razlike. Igralo se gol za gol, nije se dala Vojvodina i na svaki pogodak domaćina odgovarala je istom merom. Imali su Novosađani non-stop igrača manje, ali i kvalitet da se nekako odbrane u momentima kada je Nekse imao napade za izjendačenje.

Nisu bili nežni rukometaši Neksea, ali za Milana Jovanovića nije bilo odbrane - šest od šest za vođstvo od 32:34 na dva minuta pre kraja. Moslavac je snagom uspevao da održi domaćina u nadi da može da izbegne poraz, ali Dodić i Vorkapić su izigrali odbranu za 33:35. Cenićev gol stigao je prekasno jer je Fran Mileta pogodio za 34:36...

Vorkapić je bio najefikasniji sa seadm golova, šest je postigao Jovanović, pet Nikolić i Kavčić, četiri Dodić, tri Hesam, po dva Mileta i Silva, po jedan Vukovljak i Pušica.

EHF Liga Evrope, prvo kolo

Grupa F

Kil - Torelavega 32:27 (18:14)
Nekse - Vojvodina 35:36 (19:19)