Vesti iz rukometa

EHF Liga Evrope na TV Arena sport: Vojvodina gostuje u Našicama, Rojević optimista

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 09:20
Boris Rojević, trener Vojvodine MN Press
Boris Rojević, trener Vojvodine

Rukometaši Vojvodine novu sezonu u Ligi Evrope otvaraju utakmicom protiv Neksea u Našicama (TV Arena 2 Preminum 20:45) u okviru 1. kola Grupe E.

 

 

Podsetimo, Novosađani su prošle sezone uspeli da se plasiraju u Top 16, a malo je nedostajalo da dodđu i do Top 12 faze. Osim Neksea, u Grupi E su još i nemački Kil i španska Toralavega. 

"Zaista je ovo grupa smrti. Težu grupu nismo mogli dobiti. Kil kao najveće svetsko ime. Tu je ekipa Neksea protiv koje otvaramo Ligu Evrope. Tim koji je igrao F4 Lige Evrope, koji ove godine ima najveći budžet nego svih prethodnih i stvorili su sjajan tim. Zatim španski tim Toralavega, finalista Kupa, a znamo šta Španija predstavlja u svetskom rukometu", rekeo je Boris Rojević, trener RK Vojvodine. 

 

 

Dobro su se spremili Novosađani za evropski izazov, o čemu svdoči i prvenstvena utakmica protiv Dubočice u Leskovcu. Ovaj meč Vojvodina je dobila sa 29:38.

"Zaista preteška grupa, ali mi smo spremni i orni da napravimo iznenađenje. Pokušaćemo da prođemo dalje. Prvi meč u Našicama jeste jako važan. Idemo da probamo da pariramo jednoj izuzetnoj ekipi Neksea. Imamo svoje adute i mislim da ćemo spremno dočekati utakmicu i da ćemo na najbolji mogući način prezentovati srpski rukomet", trener Boris Rojević.