Vesti iz rukometa

Razbio Zvezdu pa stao u odbranu gradskog rivala: Gol-razlika sa derbija ne oslivaka pravi odnos kvaliteta timova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2024 12:21
Trener rukometaša Partizana Đorđe Ćirković MN Press
Trener rukometaša Partizana Đorđe Ćirković

Na više nego dominantan način rukometaši Partizana otvorili su sezonu u Superligi, gde su juče ubedljivo savladali Crvenu zvezdu 29:19. Pred krcatim tribinama na Banjici, crveno-beli držali su se samo 15-ak minuta, da bi Partizan preuzeo potpunu kontrolu na poluvremenu (15:9), trasiravši sebi put ka drugoj pobedi u sezoni. Sa druge strane, Zvezda je doživela prvi poraz.

Po završetku prvog ovosezonskog derbija, održana je potom konferencija za medije, gde je trener Partizana Đorđe Ćirković rekao da gol-razlika ne oslivaka pravi odnos kvaliteta naša dva velika tima.

"Prvih 20 minuta je bukvalno jedna lopta odlučivala i onda kada je trebalo da gosti održavaju korak, pri našem vođstvu 6:5, desile su im se neke greške koje nisu možda bile posledica naše agresije. Usled tih tehničkih grešaka, sve je otišlo u nepovrat i smatram da večerašnji rezultat nije stvarna razlika između dva tima. Što se tiče ambijenta, klub je odradio fenomenalan posao na ovom polju tokom prethodnih mesec dana. Stigli su i neki rezultati koji se nisu dešavali punu deceniju, tako da se sve poklopilo. Zbog ovoga radite i živite, da igrate u ovakvom ambijentu i koristim priliku da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci", rekao je šef stručnog štaba crno-belih.
 

MN Press

 

 

Levi bek Partizana, Nemanja Obradović osvrnuo se na fantastičnu atmosferu koju su priredili navijači na Banjici.

"Ovo je nešto što svaki igrač sanja i ka čemu svaki klub teži – da ima pune tribine i sjajnu podršku navijača. Ušli smo dobro taktički pripremljeni u ovaj meč. Imali smo koncentraciju, ispoštovali dogovor iz svlačionice, napravili razliku na početku i održavali je, a onda i postepeno povećavali do kraja utakmice", rekao je Obradović.

Standings provided by Sofascore