Vesti iz rukometa

Veliki rukometni derbi na Banjici, trener Partizana Ćirković ističe: Nema opuštanja! Bujišić: Zvezda ne dolazi sa belom zastavom!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 09:20
Rukometaši Partizana MN Press
Rukometaši Partizana

Veliki rukometni derbi već u drugom kolu Superlige Srbije. Posle pobede protiiv Vojvodine, osokoljenii Partizana dočekuju Crvenu zvezdu. Fantastično su crno-beli otvorili sezonu, a malo ko je očekivao posle poraza u Superkupu Srbije da će crno-beli na startu sezone i to u Novom Sadu pobediti aktuelnog šampiona.

Ipak, to je bila samo najava ambicioznog projekta crno-belih, koji žele ove sezone da sruše Novosađane posle jedanaest sezona vladavine. A, posle debrija u Novom Sadu, na redu je "večiti", beogradski. Utakmica se igra na Banjici sa početkom u 18.00 časova (TV Arena sport 7), a ulaz na ovaj meč biće slobodan

Trener Đorđe Ćirković izjavio je da u svom timu prepoznaje odgovornost i zrelost i da igrači sa maksimalnim fokusom pristupaju predstojećem derbiju.

"Svi znamo da je derbi jedna vanvremenska utakmica u svim sportovima, iz prostog razloga što na konačan rezultat najmanji uticaj ima trenutni kvalitet oba protivnika. Tako će biti i u ovom slučaju. Ja imam sreću da, kada sam video momke u Novom Sadu posle utakmice, zatekao sam ih zadovoljne, a ne srećne. Za mene je to bilo vrlo važno i video sam jednu dozu odgovornosti i zrelosti. U tom trenutku oni su bili potpuno svesni da za tri dana imaju izuzetno važan meč. Ništa nas ne zavarava njihov nerešen rezultat iz prvog kola sa Vranjem, jer u slučaju da ovde izbore pozitivan ishod, sve bi bilo zaboravljeno. Identično je i sa naše strane. Ono dobro što smo uradili pre tri dana bilo bi poništeno ovde negativnim rezultatom. Iako je malo vremena za pripremu, iako imamo čudne termine za treniranje, pa biramo da li da ručamo ili da treniramo, sve su to neke okolnosti koje pozivaju na dodatni oprez. Mi smo svesni da posle rezultata u Novom Sadu nema nazad i da za nas u narednih 7-8 meseci i "male utakmice postaju velike",  zaključio je šef stručnog štaba crno-belih.

U poslednjih pet sezona, rukometaši Partizana imaju učinak protiv Crvene zvezde od deevet pobeda, jednog remija i dva poraza.

Crvena zvezda je u prvom kolu igrala nerešeno protiv Vranja 28:28, ali tim iz Ljutice Bogdana ne skriva optimizam pred današnji meč. Kapiten Miloš Bujišić se nada da njegov tim može da iznenadi. 

"U ovom trenutku Partizan sigurno ulazi u ovaj meč sa više samopouzdanja od nas. Ako pogledamo prvo kolo lige. Međutim derbi je uvek posebna utakmica i mi sigurno nećemo doći na Banjicu sa belom zastavom. Borićemo se do poslednjeg atoma snage da učinimo sve i više od toga da dođemo do pozitivnog rezultata. Dosta je novih igrača koji prvi igraju derbi i siguran sam da će motivacija i želja biti na najvišem nivou. Zvezda je život, sve drugo su sitnice", rekao je Bujšić. 

UČINAK VEČITIH RIVALATOKOM POSLEDNJIH 5 SEZONA (9 – 1 – 2)

Superliga 2023/2024

Crvena zvezda – Partizan 31:31

Partizan – Crvena zvezda 31:27

ARKUS Liga 2022/2023

Crvena zvezda – Partizan 29:25

Partizan – Crvena zvezda 35:28

Superliga 2019/2020 *sezona poništena zbog pandemije COVID-19

Crvena zvezda – Partizan 24:27

Partizan – Crvena zvezda 28:25

Superliga 2018/2019

Crvena zvezda – Partizan 29:30

Partizan – Crvena zvezda 27:26

Superliga 2017/2018

Crvena zvezda – Partizan 30:36

Partizan – Crvena zvezda 32:28

Crvena zvezda – Partizan 23:25

Partizan – Crvena zvezda 22:23

Standings provided by Sofascore