Vesti iz rukometa

Vodimo posle 100 metara, ali tek treba da trčimo maraton: Trener rukometaša Partizana posle pobede nad Vojvodinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 09:33
Trener rukometaša Partizana, Đorđe Ćirković MN Press
Trener rukometaša Partizana, Đorđe Ćirković

Prvi put u poslendjih osam godina rukometaši Parizana uspeli su da savladaju ekipu Vojvodine u prvenstvu Srbije i tako joj se revanširaju za nedavni poraz u Superkupu Srbije, koji je odigran u Banjaluci.

Strateg crno-belih, Đorđe Ćirković zadovoljan je ostvarenim trijufmom protiv velikog rivala, ali i oprezan da njegovi igrači ne bi upali u euforiju.

"Počeo je maraton, borba za titulu, a mi smo dobili samo ovih 100 metara i ništa više od toga. Ja zaista to tako gledam. Možda smo čak stvorili sebi pritisak da budemo na čelu i da tokom cele sezone moramo nešto da branimo. Važno je da je Partizan prvi put posle osam godina slavio protiv Vojvodine“, rekao je Ćirković za klupski sajt.

Trener Partizana je siguran da će njegov tim protiv ekipe iz Novog Sada voditi tešku i neizvesnu borbu tokom čitave sezone i da za to mora da bude spreman.

"Potpuno sam siguran, da smo dobili meč u Banjaluci, ovde bismo pretrpeli ubedljiv poraz, jer ovako jaku ekipu je nemoguće dobiti dva puta u sedam dana. Ja u petak nisam imao rešenje. U subotu, kada sam pogledao meč, video sam put i osetio sam da možemo. Znao sam šta moramo da podesimo, odradili smo pet odličnih taktičkih treninga, suzio sam broj igrača koji su igrali i svaka im čast na ovome što su večeras prikazali", poručio je šef stručnog štaba crno-belih.