Vesti iz rukometa

Veliki derbi na startu rukometne sezone na TV Arena sport: Vojvodina pohod na 12. uzastopnu titulu počinje duelom sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2024 12:20
Boris Rojević, trener Vojvodine MN Press
Boris Rojević, trener Vojvodine

Rukometaši Vojvodine dočekuju Partizan već na startu nove sezone Superlige Srbije u kojoj će Novosađani pokušti da dođu do 12. uzastopne titulu prvaka. 

Utakmica se igra danas od 18 časova (TV Arena sport 4) u velikoj dvorani SPENS-a. Ova dva tima sastala su se 12. septembra, kada je u utakmici Superkupa Srbije pobedu odnela Vojvodina rezultatom 24:22. 
Svesni su crno-beli da su bili potpuno ravnopravan rival na terenu, ali da su ih tehničke greške i slabija realizacija u završnici skupo koštale.

 

 

"Svaki naš duel sa Vojvodinom je uzbudljiv od početka do kraja. U Banjaluci nam je falilo smirenosti, boljih ideja u napadu i energije u određenim trenucima kada smo imali priliku za preokret. Očekujem prelep ambijent u Novom Sadu i verujem da će naši navijači prepoznati koliko je ovo bitna utakmica za nas. Mislim da smo taktički spremniji nego što je to bio slučaj u Superkupu. Daćemo sve od sebe da uzmemo dva boda, a mislim da će presuditi veća želja i energija za pobedom", poručio je Veljko Popović, srednji bek Partizana. 

Zanimljivo je da su u poslednjih deset sezona crno-beli pretrpeli poraz u prvom kolu domaćeg prvenstva samo u sezoni 2019/20, koja je kasnije poništena zbog pandemije korona virusa. Od tada, svaku narednu sezonu Partizan je započinjao ubedljivim trijumfom, a ekipa Đorđa Ćirkovića želi da nastavi taj niz.,

 

 

Istu želju ima i Vojvodina, koja i u ovu sezonu ulazi kao favorit.

"Teško je u kratkom vremenu dva puta pobediti istog rivala, koji zaista ima ogroman kvalitet. Mi znamo naš put i naš cilj, igramo kod kuće, iako se dosta priča o tome u kojoj hali će se igrati", rekao je Boris Rojević, trener Partizana. 

Super rukometna liga, 1. kolo 

Crvena zvezda - Vranje 28:28

Obiilić - Diinamo 23:26

Kolubara - Metaloplastika 21:39

Radnički KG - Dubočica 31:22

Jugoviić - Rudar 32:30

sreda

Vojvodina - Partizan 18.00 (AS4)

 

Пласман обезедио Sofascore