Vesti iz rukometa

Rukometaši Vojvodine savladali Partizan i osvojili Superkup Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 22:02
Rukometaši Vojvodine osvojili su prvi trofej u sezoni MN Press
Rukometaši Vojvodine osvojili su prvi trofej u sezoni

Rukometaši Vojvodine, slavili su u Superkupu Srbije u Banjaluci protiv osvajača poslednjeg Kupa "Dr. Branislav Pokrajac", Partizana sa 24:22 (11:10). Aktuelni šampion ujedno se plasirao u finale  Svesrpskog kupa, gde će igrati sa domaćim Borcem.

U prvom poluvremenu igralo se čvrsto na obe strane, gol za gol, ali su Novosađani zahvaljujući raspoloženom Đorđiću (šest pogodaka posle 30 minuta), otišli na odmor sa golom prednosti. 

Početak meča je pripao Partizanu koji je brzo stigao do 2:0 golovima Crnoglavca, a posle pet minuta je bilo 4:1. Ipak, brzo su se konsolidovali Novosađani, mada su ostali bez važnog igrača u ranoj fazi meča.

Ličilo je posle šest minuta igre da će Novosađani doživeti pravu katastrofu. Vojvodina je imala sedmerac i priliku da smanji rezultat, ali je tom prilikom ostala bez važnog igrača. Vukašin Vorkapić je zaradio crvenii karton jer je prilikom šuta sa sedam metara pogodio golmana Partizana Seida Heidarirada u glavu.

Crno-beli sa dobro raspoloženim Crnoglavcem stigli su na plus tri, ali je Vojvodina sredinom prvog poluvremena smanjila na 7:6, golom Mihe Kavčića. Uprkos dobrim odbranama golmana Saida, crveno-beli iz Novog Sada su u narednih pet minuta stigli do preokreta, zahvaljujući prije svega Petru Đorđiću.

Posle tajm-auta Borisa Rojevića, Vojvodina je "pobegla" na 10:8, ali je kapiten Partizana, Zečević smanjio na gol zaostatka.

A, onda u finišu prvog dela, Vojvodinu je zadesio još jedan maler, jer se povredio Stefan Dodić koji je zbog toga morao da napusti teren. Za vođstvo Vojvodine posle prvih 30 minuta pobrinuo se sjajni Đorđić šestim golom za - 11:10.

U nastavku utakmice, fantastičan je bio Milan Jovanović, koji je meč završio sa deset golova. Za njega rukometaši Partizna jednostavno nisu imali rešenje. Da su uspeli da ga "ukrote" rezultat bi sigurno bio drugačiji.

Sjajni Milan Jovanović tri minuta pre kraja meča doneo dva gola prednosti Vojvodini 22:20. Ivan Mićić je posle tajm-auta Partizana bio strelac za 22:21, a posle toga je tajm-aut zatražio i Rojević.

Fenomenalnu seriju je na ulasku u poslednji minut nastavio Jovanović za 23:21, Crnoglavac je pola minuta pre kraja bio strelac za 23:22, da bi deset sekundi pre kraja, Jovanović stavio tačku na meč - 24:22.
Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Milan Jovanović.

U prvom polufinalnom meču Svesrpskog kupa, Borac iz Banjaluke savladao je Slogu iz Doboja sa 27:26 i zakazao borbu za trofej sa Vojvodinom.