Vesti iz rukometa

EHF Liga šampiona: Dinamo iz Bukurešta silovit, slavio i Seged našeg Lazara Kukića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 20:31
Vladimir Cupara, golman Dinama iz Bukurešta MN Press
Vladimir Cupara, golman Dinama iz Bukurešta

Počela je rukometna Liga šampiona, a format je i za ovu godinu ostao isti. Srbija ove sezone nema klub u elitnom rangu takmičenja, ali će zato imati čak 12 rukometaša, u rznim ekipama širom Evrope.   

Ove sezone 16 klubova raspoređeno je u dve grupe, po dve najbolje ekipe iz obe grupe idu direktno u četvrtinale, dok će pozicije od tri do šest voditi u osminu finala. Titulu brani Barselona.

U grupi A su: Sporting, PSŽ, Fredericia, Fuhse Berlin, Vesprem, Dinamo Bukurešt, Eurofarm Pelister i Visla Plock.

U grupi B su: Olborg, Barselona, Magdeburg, Seged, Zagreb, Kjelce, Kolstad i Nant.

Dinamo iz Bukurešta večeras je u Grupi A pobedio Fredericiju ubedljivo na domaćem terenu sa 37:28. Najefikasniji u domaćem timu bilo je Trastarson sa šest golova, dok su Rosta, Langaro, Kasperek i Kuduz dali po pet. Naš Darko Đukić dva puta je pogodio mrežu rivala. Odličan je na golu bio i Vladimir Cupara. Na drugoj strani Henerberg je dao devet golova, ali to nije bilo dovoljno Dancima da se suprotstave ekipi iz Budurešta.

 

 

U Grupi B, Seged je dočekao Magdeburg. Sve do 20:20, igralo se gol za gol, a onda je domaćin ubaacio u "petu" brzinu i naprvio seriju od šest golova za 26:20. To je prelomilo meč i domaćin je slavio sa 31:29. Najefikasniji u timu Segdea bio je Šoštarić sa šest golova , dok je nač Kukić postigao četiri. U timu Magdeburga najefikasniji bili su Magnusen i Veber sa po pet golova. 

 

 

Inače, kada je reč o srpskim igračima u Ligi šampiona najviše ih je u Eurofarm Pelisteru iz Severne Makedonije, a tu su: Ilija Abutović, Bogdan Radivojević i Uroš Borzaš.

Za nemački Fuhse Berlin igraju Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev, dok je u Vespremu Drgan Pešmalbek, a za Pik Seged igra Lazar Kukić.

U francuskom Nantu je Marko Milosavljević, dok su u Zagrebu Uroš Kos i Mihajlo Radojković. Za Dinamo iz Bukurešta, igraju Vladimir Cupara i Darko Đukić.

Liga šampiona, prvo kolo 

Grupa A


PSŽ - Eurofarm Pelister 31:29 (18:13)
Sporting Lisabon - Visla Plock 34:29 (17:14)

Dinamo Bukurešt - Fredericija 37:28 (18:14)
Fihse Berlin - Vesprem 31:32 (16:16)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Grupa B

Kolstad - Barselona 30:35 (13:20)
Olborg - Nant 38:31 (16:17)

Seged - Magdeburg  31:29 (17:18)

Kjelce - Zagreb 30:23 (13:13)

 

Пласман обезедио Sofascore