Vesti iz rukometa

Partizan i Vojvodina u klinču za prvi sezonski trofej: Superkup Srbije na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 08:47
Medalje Rukometnog saveza Srbije, namenjene pobedniku Superkupa MN Press
Medalje Rukometnog saveza Srbije, namenjene pobedniku Superkupa

U susret novom državnom prvenstvu za rukometaše, aktuelni šampion Vojvodina i osvajač poslednjeg Kupa "Dr. Branislav Pokrajac", Partizan, večeras , ukrstiće znanje, želju, formu, snagu, taktiku... u Superkupu Srbije (20.15, TV Arena sport 4). Daleko od Novog Sada i Beograda, jer je Banjaluka izabrana za poprište njihovog duela. 

I tamošnji Svesrpski kup, tradicionalno takmičenje s po dva najbolja tima naše zemlje i Republike Srpske, gde će još jedna epizoda velikog rivalstva crveno-belih i crno-belih imati i polufinalni karakter. 

"Ovo je više od običnog susreta, Ovo je rivalitet koji traje godinama i svaka utakmica nosi poseban značaj. Mi kao ekipa smo spremni za ovaj izazov, trenirali smo naporno i znamo da na terenu moramo biti na najvišem nivou i fizički i mentalno. Partizan je jak protivnik koji je na decenijskom maksimumu što se tiče svega i igrački i organizaciono, ali mi se ne fokusiramo na njih. Fokusirani smo na našu igru, naš plan i našu zajedničku snagu. Znamo da će ovo biti borba do poslednjeg minuta, ali verujem u moj tim. Pokazali smo mnogo puta da možemo da igramo pod pritiskom i da se borimo kada je najteže. Mi ćemo ući hladne glave, sa ciljem da damo sve od sebe. Idemo da se borimo za pobedu i da ostavimo srce na terenu", poručio je pred put Vojvodin trener Boris Rojević, jedan od sinonima dominacije Novosađana domaćim rukometnim vodama. 

 

 

Njegov kolega Đorđe Ćirković, takođe, ovo shvata kao najveći mogući izazov, pogotovo što je njegov klub, s 10 novih i dobrih pojačanja, najavio napad na sve trofeje u sezoni 2024/25, kao i mesto u Ligi šampioa u skorijoj budućnosti.  

"Partizan nije osvojio Superkup 12 godina i naravno da postoji određena doza pritiska i motiva da se taj negativni niz prekine. Nestrpljivost za pobedom garantuje poraz. Protiv Vojvodine nije dovoljno da parirate samo energetski, već u koncentrisanoj svesti morate voditi računa o mnogo detalja. Naša očekivanja su vezana za veliku borbu, strpljenje i fokusiranost kao preduslove za dobar rezultat. Ambijent i važnost utakmice dodatno motivišu igrače da funkcionišu na gornjoj granici svojih mogućnosti, tako da forma iz pripremnog perioda nije presudna. Neka igra počne, jer će ona iznedriti junake meča", smatra strateg beogradskog sastava. 

U drugom meču turnira u Banjaluci, od 17.45 časova (AS4), sastaće se rukometaši domaćeg Borca i Sloge iz Doboja.