Vesti iz rukometa

Rukometni spektakl u Banjaluci: Vojvodina i Partizan igraju za trofej namenjen pobedniku Superkupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 09:45
Veliki rukometni derbi igra se u hali "Borik" RK Vojvodina
Veliki rukometni derbi igra se u hali "Borik"

Rukometaši Vojvodine i Partizana u Banjaluci, sutra u hali "Borik" od 20.15 minuta, igraju utakmicu za trofej Superkup Srbije.

Ujedno taj meč će se računati i za Svesrpski kup kao polufinalna utakmica ovog tradicionalnog takmičenja na kome igraju po dve najbolje ekipe iz Srbije i Republike Srbije.

"Ovo je više od običnog susreta. To je rivalitet koji traje godinama i svaka utakmica nosi poseban značaj. Kao ekipa smo spremni za ovaj izazov, trenirali smo naporno i znamo da na terenu moramo biti na najvišem nivou i fizički i mentalno", rekao je Boris Rojević, trener rukometaši Vojvodine. 

 

 

Osvrnuo se i na igru crno-belih, Rojević, a imao je štaa da kaže o rivalu.

"Partizan je jak protivnik koji je na decenijskom maksimumu što se tiče svega i igrački i organizaciono, ali mi se ne fokusiramo na njih. Fokusirani smo na našu igru, naš plan i našu zajedničku snagu. Znamo da će ovo biti borba do poslednjeg minuta, ali verujem u moj tim. Pokazali smo mnogo puta da možemo da igramo pod pritiskom i da se borimo kada je najteže. Ulazimo hladne glave u ovaj meč, sa ciljem da damo sve od sebe. Idemo da se borimo za pobedu i da ostavimo srce na terenu", trener Boris Rojević.