Vesti iz rukometa

Kadeti Srbije bolji od Hrvatske na startu EP, Draško 14 puta u metu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 17:35
Đorđe Draško je postigao 14 golova za Srbiju RSS
Đorđe Draško je postigao 14 golova za Srbiju

Rafalna paljba Đorđa Draška i njegovih čak 14 golova doneli su katedskoj rukometnoj selekciji Srbije pobedu nad Hrvatskom 36:35 (17:18) u prvom kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

Hrvati su imali prednost sve do poslednjih 15 minuta meča kada su "orlići" izjadnačili na 28:28. Uroš Stanković i Ognjen Cenić (po osam golova) uz Draška igrali su sjajno završnicu, doneli su tri gola prednosti i stigli do važnog trijumfa, ali tek kada je golman Zekić "supstio" rampu u poslednjem minutu. U istoj grupi je Slovenija pobedila Grčku 33:31, a već sutra će pobednici igrati protiv Srbije.

"Video sam da me je krenuo i sledio sam taj osećaj! Nije mi išao šut tokom priprema, ali bio sam strpljiv i proradilo je kada je bilo najpotrebnije. Zadovoljan sam prikazanim, ali moramo da popravimo mnogo toga posebno da spustimo tenziju jer smo sami omogućili protivniku da bude u egalu sve vreme", rekao je Đorđe Fraško, levi bek Vojvodine.

Samo pobednici svih šest grupa ide direktno u narednu fazu, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipe. Srbija bi pobedom nad Slovencima verovatno obezbedili pol-poziciju.