Vesti iz rukometa

Spektakularno četvrtfinale rukometnog turnira: Španija i Nemačka u polufinalu posle produžetaka, Karabatić završio karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 15:49
Reprezentativac Francuske Nikola Karabatić na meču protiv Nemačke Tanjug/AP Photo/Brian Inganga
Reprezentativac Francuske Nikola Karabatić na meču protiv Nemačke

Prva dva četvrtfinalna susreta Olimpijskih igara u  Parizu, u rukometu donela su spektakularnu igru i pobednici su dobijeni tek nakon dodatnih 10 minuta igre.

Vodili su rukometaši Egipta punih 55 minuta na susreta protiv Španije, sredinom drugog dela meča imali čak i četiri gola viška, ali je onda "crvena furija" ubacila u "višu brzinu".

Najpre su pobednilki mentalitet pokazali tako što su upeli da izbore produžetak, iako su Afrikanci imali šut za pobedu u regularnih 60 minuta, a kasnije su pokazali više smirenosti i koncentracije za konačan trijufm od 29:28, (25,25).

 

 

Neizvesnost, vrhunski rukomet i velika drama viđeni su i drugom četvrfinalnom susretu u kojem je nakon sat vremena igre selekcija Nemačke i Francuske bilo 29:29,

Domaći sastav je u drugom poluvrmeneu imao i šest golova viška (20:14), ali su nemci uspeli da ih pritisnu i u poslednjim trenucima dođu do izjednačenja nakon velike greške domaćina, a onda u produžetku i obezbede prolaz među četiri najbolje ekipe na turniru - 35.34.

Ono po čemu će ovaj duel ostati upamćen je činjenica da je ovo bio poslednji profesionalni meč za najboljeg rukometaša svih vremena Nikolu Karabatića koji odlazi u zasluženu penziju.

U toku dana su na programu preostala dva četvrfinala Olimpijskih igara u kojime se od 17.30 časova sastaju Danska i Švedska, a od 21..30 čas Slovenija i Norveška.