Vesti iz rukometa

Šest srpskih klubova dobilo rivale u EHF takmičenjima: Od Slovenije do Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 14:22
Rukometna lopta s oznakom EHF, u čijim takmičenjima će Srbija imati brojne ekipe MN Press
Rukometna lopta s oznakom EHF, u čijim takmičenjima će Srbija imati brojne ekipe

Dok se pripremaju za novu sezonu, srpski predstavnici u evropskim rukometnim klupskim takmičenjima saznali su danas rivale u EHF kupovima, kako u muškoj tako u ženskoj konkurenciji. Njih šest, dok će Vojvodina u petak saznati protiv koga će voditi bitke na međunardnoj sceni.

Igrom kuglica u bečkom sedištu krovne organizacije, Metaloplastika, Partizan i pančevački Dinamo izvukli su takmace u drugoj rundi EHF kupa. Crno-beli će se za ostanak u borbi za grupnu fazu boriti autsajderom Berhemom iz Luksemburga, pa ekipa Đorđa Ćirkovića ne bi trebalo da ima problema u tih 120 minuta. 

Vicešampion Metaloplastika izlazi na cru slovenačkoj Krki, na čijoj trenerskoj klupi sedi pomoćnik srpskog selektora Borisa Rojevića, Mirko Skoko. Što bi, uz kvalitet tamošnje lige, moglo da predstavlja otežavajuću okonost za Šapčane. Ozbiljno težak posao čeka i Pančevce, jer su im putevi ukršeni sa turskim Bešiktašom. 

 

 

Partizan i Metaloplastika su domaćini u prvim mečevima, 19. ili 20. oktobra, dok jedino Pančevci prvo gostiju na Bosforu, gde su s istim timom imali posla i pre dve godine, kada su usšeli da preskoče identičnu prepreku na međunardonoj sceni. U muškoj konkurenciji ostalo je još samo da prvak iz Novog Sada u petak dobije takmace u grupnoj fazu Lige Evrope.

Što se tiče dama, rukometašice Crvene zvezde imaće paklen put do grupne faze Lige Evrope. Tim Saše Boškovića moraće da prođe dva nemačka tima do plasmana među 16 najboljih u drugorangiranom evropskom takmičenju. Rival u polufinalu kvalifikacija je Blomberg 5. ili 6. oktobra, dok su revanši sedam dana kasnije.

Ako osvajač duple krune prebrodi taj izazov čeka ga novi duel sa Nemicama, to jest s još jačim Mecingenom. Prvi meč je 9. ili 10. novembra. Jedina dobra stvar je što će oba eventualna revanša da igra pred svojim navijačima na Banjici.

Kod dama u EHF kupu, vicešampion Srbije, Železničar iz Inđije, igraće u dvomeču drugog kola sa austrijskim Miler Bau Štokarauom, dok će Jagodina, čini se, imati lakši posao protiv predstvnika Bosne i Hercegovine, Hadžića. Prvi mečevi su na programu 5. ili 6. oktobra, a revanši su sedam dana kasnije.