Partnerski sadržaji

Aleksandar Usik i Tajson Fjuri 2: Revanš 2024. godine

komentari (0)

Izvor: PR

15.10.2024 13:19
Oleksander Usik i Tajson Fjuri Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Oleksander Usik i Tajson Fjuri

Čeka se zima, ali ne zbog snega

Decembar mesec uglavnom nam donosi sneg, hladno vreme i mrak koji će trajati sve do marta meseca. 21.12.2012. godine, ostaće upamćen po smaku sveta koji se nikada nije desio, barem ne na način na koji smo to svi očekivali. 

Početak ovogodišnje zime donosi nam nešto skroz drugačije. 21.12.2024. ostaće upamćen kao dan kada će svoje snage u ringu odmeriti Tajson Fjuri i Usik. Bez sumnje možemo najaviti fantastičan meč, u kojem će Fjuri pokušati da se revanšira Ukrajincu za poraz iz maja meseca. Eventualni poraz bi stvarno mogao značiti smak sveta za "Kralja cigana", ukoliko ga Usik ponovo pobedi.

Tajson Fjuri protiv Usika datum 2024. biće veoma bitan u svetu boksa, pa i ovim borcima. Ne smemo izostaviti i navijače sladokusce koji će meč moći da prate ispred svojih ekrana, jer nam Rijad baš nije blizu i nije toliko dostupan. Sigurno će prštati na sve strane, a Tajson Furi protiv Usika biće tema svih sportskih stranica na kraju godine. 

Usik ili Fjuri? - Saznaćemo u Saudijskoj Arabiji

"Biti ili ne biti, pitanje je sad?" Čuveni je citat iz Šekspirovog Hamleta. Baš to pitanje može sebi postaviti Fjuri pre revanša koji željno iščekuje. Aleksandar Usik i Tajson Fjuri 2 koji će se odrzati u Saudijskoj Arabiji biće biti ili ne biti za Tajsona koji je i nakon prvog meča bio vidno isfrustriran porazom i odlukom sudija da titulu uruče Ukrajincu. 

Posle borbe, Fjuri je izjavio :"Usik je dobio neke runde, ali sam ubeđen da sam ja dobio više. Njegova zemlja je u ratu, a ljudi generalno favorizuju takve situacije." Ruku na srce, ima malo istine u njegovim rečima, ali lako je nakon bitke biti general.

Nakon Rijada i u slučaju ponovnog poraza, krivca će morati da potraži samo u sebi. "U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi" narodna je umotvorina koju bi Tajson mogao da prouči temeljno. Ipak, "Kralja cigana" ne treba nikada otpisati. Pogledajmo na sekund šta je u dosadašnjem delu karijere ostvario Fjuri:

*2015. godine pobedio je Vladimira Klička koji je bio neprikosnoven u to vreme i prekinuo mu je vladavinu koja je trajala 10 godina,
*Dva puta je izabran za boksera godine od strane magazina "The Ring", 2015. godine i 2021. godine,
*Nosilac je 2 zlatne medalje u amaterskom boksu koje je osvojio u Londonu 2008. godine i u Varšavi 2007. godine,
*U jednom od najvećih mečeva za WBC titulu pobedio je Donte Vajldera i preuzeo mu je titulu 2021. godine.

Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

 

Ovo je samo delić uspeha koje je ostvario Tajson i verujemo da će ih biti još. Tajson Fjuri protiv Usika datum 2024, željno ćemo iščekivati, a do tada možemo pratiti druge boks mečeve. Najbolje kladionice u Srbiji na sajtu MightyTips nude širok izbor borilačkih sportova na kojima možete zaraditi novac, a boks je jedan od njih. Tajson Fjuri i Usik biće jedan od mečeva na kojem ćete moći da postavite opklade, a bukmejkeri daju blagu prednost Fjuriju kada je pobeda u pitanju. Ukoliko verujete u "Kralja cigana", možda i vama ovaj meč donese određeni profit ako se Tajson revanšira Usiku. 

Da li će Aleksandar Usik ostati neporažen i sada?

Neprikosnoveni Ukrajinac imaće priliku da ponovo dokaže zašto je trenutno jedan od najjačih boksera na svetu. Aleksandar Usik i Tajson Fjuri 2 biće test za obojicu. Sa jedne strane je frustrirani Britanac koji želi da pobedi po svaku cenu, a sa druge strane je Usik koji će dati sve od sebe da odgovori na prozivke Fjurija nakon prvog meča i ostane ne poražen. 

Ozbiljne udarce je Usik naneo Tajsonu u prvom meču. "Kralj cigana" je u jednom momentu bio nokautiran, ali se pridigao i nekako izdržao svih 12 rundi. Sudije su rekle svoje, Aleksandar je šampion, ali Tajson Furi protiv Usika imaće priliku za popravni. Usik je u dosadašnjem toku karijere dokazao da je ozbiljan borac, a o tome svedoče sledeći uspesi :

*Nakon Lenoksa Luisa, prvi je apsolutni šampion u teškoj kategoriji jer osvojio sva 4 pojasa,
*2012. godine osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama kao amater,
*Ima 22 pobede iz 22 meča koja je odigrao,
*Od 2022. godine rangiran je kao najbolji bokser na svetu od strane časopisa "The Ring",
*2021. godine nakon pobede protiv Entonija Džošue, postao je jedan od tri boksera koji je ujedinio titule u kruzer kategoriji i postao šampion u teškoj kategoriji.

 

Ovi uspesi govore sami za sebe, a očigledno je da je Usik trenutno tu gde jeste isključivo zbog svog truda i zalaganja. Definitivno će nam ove godine 21.12. doneti mnogo uzbuđenja. Možda neće doći do smaka sveta, ali tektonski poremećaji u ringu iz Saudijske Arabije vibriraće širom cele planete. Tajson Fjuri i Usik potrudiće se za to, budite sigurni!