Vesti iz ostalih sportova

SP u vaterpolu na TV Arena sport: Srbija takmičenje počinje duelom protiv glavnog favorita za zlato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 10:04
SP u vaterpolu na TV Arena sport: Srbija takmičenje počinje duelom protiv glavnog favorita za zlato MN Press

Utakmicom protiv reprezentacije Španije (13.30) najbolji vaterpolisti Srbije započinju učešće na Svetskom prvenstvu Japanu.

"Delfini" su na ovaj turnir otišli u podmlađenom sastavu za koji se odlučio selektor Uroš Stevanović i nakon lošeg izdanja na Svetskom kupu u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je osvojeno sedmo mesto.

"Takmičenje počinjemo protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje titule. To je tim koji se godinama nalazi na okupu i sa kojim smo, ne tako davno, odigrali dva meča. Osetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je jako bitna, pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja. Isto je važno da odigramo najbolje što možemo i u dobrom raspoloženju nastavimo takmičenje", kaže najiskusniji srpski reprezentativac, golman Branislav Mitrović.

Pre duela Srbije i Španije biće odigran susret u kojem će se sastati preostale dve selekcije iz grupe D, a to su Crna Gora i Južna Afrika (10.30).

Vaterpolisti Srbije naredni meč na Svetskom prvernstvu u Japanu igraju 19. jula protiv Južne Afrike, a poslednji meč u grupi protiv Crne Gore je na programu dva dana kasnije.

Svetsko prvenstvo, grupa D

Crna Gora - Južna Afrika 10.30 (TV Arena sport 1)
Srbija - Španija 13.30 (TV Arena 1 Premium)