Vesti iz ostalih sportova

Očekujemo jak otpor, ali mi smo kvalitetniji: Živko Gocić oprezni optimista pred duel sa Hanoverom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 11:34
Živko Gocić, trener VK Novi Beograd, očekuje trijumf protiv Hanovera u Ligi šampiona VK Novi Beograd
Živko Gocić, trener VK Novi Beograd, očekuje trijumf protiv Hanovera u Ligi šampiona

Vaterpolisti Novog Beograda imaju maksimalan učinak u prva dva kola Lige šampiona, a lidersku palicu u A grupi probaće da zadrže i u sutrašnjem duelu sa Hanoverom (20.00, TV Arena sport 2). 

Kao favoriti na svom "11. aprilu", što su bili i u dobijenim bitkama sa rumunskim rivalima Steauom i Oradeom, pa ni trener Živko Gocić ne izbegava rezultatsko breme pred nove četiri četvrtine elitnog evropskog takmičenja. 

"Hanover je veoma zanimljiva ekipa na čelu sa trenerom Saletom Radovićem, sastavljena od dosta hrvatskih internacionalca i forsira nama blisku igru. Imali su poraz u prvom kolu od Oradee, a onda su nesrećno na peterce izgubili od Steaue u gostima. Siguran sam da u Beograd dolaze da pokušaju da uzmu bodove i tako ostanu u trci za plasman dalje", rekao je danas Gocić.

 

MN Press

Živko Gocić, trener VK Novi Beograd

Bez obzira na činjenicu da su svi aduti na strani prvaka Srbije, ovog leta drastično promenjenog sastava, nekada trofejni vaterpolista insistiraće da njegovi igrači budu ozbiljni i fokusirani, kao da vodu dele s mnogo jačim timom. 

"Spremićemo se maksimalno i potrudićemo se da ne dozvolimo bilo kakvo iznenađenje na našem bazenu. Ipak, moram da naglasim da očekujemo sigurno jak otpor i tešku utakicu, ali mislim da smo kvalitetnija ekipa i da to moramo da dokažemo u bazenu. U svakom slučaju, idemo na pobedu i u ovom duelu uz naravno veliki respekt prema rivalu iz Nemačke".

Paralelno s jurenjem pobedničkog het-trika, legendarni kapiten jedne od prethodnih generacija reprezentacije Srbije očekuje da se njegovi izabranici posvete detaljima u igri. 

"Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola da dođu na bazen, jer sam uveren da će uživati u odličnoj utakmici. Daćemo sve od sebe da pružimo dobru partiju, ali i napravimo dodatni iskorak kada je naša igra u pitanju", zaključio je Gocić.
 

Liga šampiona, 3. kolo

A grupa

Steaua - Oradea 18.15

Novi Beograd - Hanover 20.00 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore