Vesti iz ostalih sportova

Radnički na teškom gostovanju Šapcu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 18:55
VK Radnički VK Radnički Kragujevac
VK Radnički

U četvrtom kolu Regionalne vaterpolo lige kragujevački Radnički gostuje ekipi Šapca u nedelju od 19 časova. Oba tima su sredinom nedelje pretrpeli poraz u prvom kolu evropskih takmičenjima, pa će se na obe strane tražiti povratak na pobednički kolosek. 

Kragujevčani su na evroligaškoj premijeri, pred domaćom publikom, poraženi od branioca trofeja Ferencvaroša (12:5) dok je Šabac u Evrokupu poražen od Barselone (14:9) nakon serije Španaca od 8:1 i preokreta u poslednjoj deonici. 

 

 

 

 

"Nadam se da ćemo izvući pouke iz meča sa Ferencvarošem i da ćemo već u ovom duelu popraviti neke stvari. Dobro poznajemo ekipu Šapca, sačuvali su kostur tima iz prethodnih godina, uz par pojačanja. Igraju dobro ove sezone, izborili su prolaz u Evrokup i sigurno je da nam neće biti lako, pogotovo na njihovom bazenu, gde su 50 odsto bolji nego na strani", izjavio je Lazar Vićković, levoruki vaterpolista Radničkog. 

Kragujevčani su treći na tabeli sa 7 poena, dok su njihovi protivnici deseti, sa jednom pobedom i dva poraza.  U sastavu Šapca je nekoliko bivših igrača Radničkog, poput centara Nebojše Toholja i Nikite Kruga, golmana Pavla Gavrilovića, a od ovog leta i beka Luke Pljevančića. Među glavnim uzdanicama Šapčana su još i bivši reprezentativac Ognjen Stojanović, te član crnogorskog nacionalnog tima Aljoša Mačić. 

"Imaju nekoliko kvalitetnih igrača, na čelu sa Stojanovićem i centarskim tandemom, oko kojih se gradi igra i na njih treba obratiti posebnu pažnju. Karakterišu ih visok presing i agresivna odbrana, iz koje potom kreću u napad. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali kvalitetniji smo i mislim da ćemo to potvrditi i u bazenu, i uz timsku igru i zalaganje doći do pobede", zaključio je Vićković.