Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Italije žestoko kažnjeni zbog incidenta na OI u Parizu. Šest meseci suspenzije i 100.000 dolara za vređanje i napad na sudije!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 13:00
Vaterpolisti Italije, nisu mogli da se smire posle utakmice sa Mađarskom tanjug/ (AP Photo/Luca Bruno)
Vaterpolisti Italije, nisu mogli da se smire posle utakmice sa Mađarskom

Vaterpolo reprezentacija Italije suspendovana je na šest meseci zbog verbalnog i fizičkog napada na službene osobe posle poraza od Mađarske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Ovo, međutim nije jedina kazna za Italijane, finansijske sankcije snosiće i VS Italije. Jedinica za integritet vodenih sportova novčano je sankcionisala Savez sa 100.000 dolara, od čega će 50.000 mora platiti u roku od 90 dana, dok je 50.000 uslovno i aktiviraće se u slučaju novog kršenja Kodeksa do 17. oktobra 2026.

 

 

Iako su Italijani uputili izvinjenje to nije uticalo na konačan ishod i kaznu, koja zvanično teče od 17. oktobra. To zapravo znači da Italijani neće moći da učestvuju na Svetskom kupu, ali će biti na Svestkom prvenstvu u julu naredne godine. 

Jedan od ključnih trenutaka dogodio se krajem druge četvrtine kada su sudije isključile Frančeska Kondemija. Italijan je šutirao na gol, a pre toga je ispustio loptu iz ruke i naleteo na glavu Janšika, zbog čega je pogodak poništen.

Zatim je usledilo isključenje, Italijani su igrali sa igračem manje, što su Mađari iskoristili i na kraju pobedili. Italijani su bili besni posle ovoga, a deo igrača zajedno sa selektorom verbalno i fizički su napali sudije.