Vesti iz ostalih sportova

Lazar Kovačević bez finala: Osvojio 10, mesto na Svetskom kupu u Nju Delhiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 14:20
Lazar Kovačević ostvojio 10. mesto u Nju Deliju u disciplini vazdušna puška MN Press
Lazar Kovačević ostvojio 10. mesto u Nju Deliju u disciplini vazdušna puška

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Lazar Kovačević osvojio je deseto mesto u disciplini vazdušna puška na finalnom turniru Svetskog kupa u Nju Delhiju.

Kovačević je u kvalifikacijama pogodio 625,9 krugova i nije uspeo da se plasira u finale. Srpskog strelca su od osmog mesta i plasmana u finale delila 3,3 kruga.

"Svakako da nastup Lazara Kovačevića nije baš zadovoljavajući. Međutim, treba imati u vidu da mu je tek pre nedelju dana stigla nova vazdušna puška. Oružje je zamenio posle OI, na kojima je imao problema sa vazdušnom puškom. Na završnim treninzima pred turnir u Nju Delhiju je dobro gađao, ali na takmičenju se pokazalo da ipak nije imao dovoljno vremena da se prilagodi na novo oružje", rekao je Kovačevićev trener, Stevan Pletikosić i dodao:

"Sve je to sport, idemo dalje. U sredu je na programu novi takmičarski dan, Milutina Stefanovića očekuje disciplina malokalibarska puška i navijamo za njega."

Zlatnu medalju osvojio je Kinez Lihao Šeng sa 251,4 kruga, dok je drugi bio Mađar Ištvan Peni (251,3). Bronza je pripala Čehu Jiržiju Privratskom (229,8).