Vesti iz ostalih sportova

LEN Liga šampiona na Areni: Radnički bi da sruši Mandića, Novi Beograd u Rumuniji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 13:52
Dušan Mandić je prva zvezda Ferencvaroša Tanjug/ Strahinja Aćimović
Dušan Mandić je prva zvezda Ferencvaroša

Srpski vaterpolo klubovi Radnički iz Kragujevca i Novi Beograd večeras od 20.00 časova (uz prenose na TV Arena sport) igraju mečeve drugog kola LEN Lige šampiona.

Vaterpolisti Radničkog dočekaće u drugom kolu Grupe B Ferencvaroš, aktuelnog šampiona Evrope.

"Za otvaranje LŠ na domaćem bazenu nismo mogli da poželimo boljeg protivnika. Dolazi nam zvanični prvak Evrope, ekipa koja je i ove godina glavni favorit za titulu. Mislim da je to u ovom trenutku prava provera za nas, da vidimo gde smo u odnosu na najbolje ekipe. Podigli smo formu i mnogo smo uigraniji. Videćemo koliko je to dovoljno za ovakve protivnike, koji su krem evropskog vaterpola", rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

Za ekipu Ferencvaroša igraju Srbin Dušan Mandić, Italijan Di Soma, Grk Argiropulos, Španac De Toro, te Mađari Varga, Vamoš, Janšik, Fogel, Manherc, Molnar, Nađ, Fekete, Vigvari, Pol…

"Lepšeg protivnika nismo mogli da poželimo od ekipe predvođene našim Mandićem i mnogim reprezentativcima Mađarske i drugih zemalja. Sigurno da nećemo ući u meč sa 'belom zastavom', imamo i mi neke svoje adute. Nadam se da će bazen biti ponovo ispunjen do poslednjeg mesta i da će publika uživati u još jednom spektaklu, kakve su bile i sve ove dosadašnje utakmice", dodao je trener Kragujevčana, čioji će tim od naredne sezone biti jači sa Sava Ranđelovića i Nikolu Dedovića.

 

 

Živko Gocić, trener Novog Beograda ima manje briga od kolege Stevanovića, ali nikako ne potcenjuje rumunsku Oradeu, koja je do LEN Lige šampiona došla kroz kvalifikacije eliminisavši Brešu.

"Svakako nas očekiuje teška utakmica, jer je sad u timu malo i akumuliran umor. Ipak, sve to ne umanjuje naše ciljeve. Idemo u Rumuniju sa željom da zabeležimo pobedu", Istakao je Gocić.

Trijumf ne bi trebalo da izostane ako igrači Novog Beograda budu na visini zadatka.

"Sve osim osvajanja nova tri boda za nas bi bio neuspeh. Pokušaćemo da iskoristimo ovo malo vremena što imamo da se oporavimo i na pravi način pripremimo za ovaj duel. Sigurno je da smo mi bolja i kvalitetnija ekipa, ali to moramo da dokažemo i pokažemu u bazenu", zaključio je Gocić.

LEN Liga šampiona, drugo kolo

A Grupa

Steaua - Hanover 18.15
Oradea - Novi Beograd 20.00 (AS3)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

B Grupa

Dinamo Tb. - Jadran Split 18.15
Radnički Kg. - Ferencvaroš 20.00 (AS1)

 

Пласман обезедио Sofascore