Vesti iz ostalih sportova

Radnički "kaparisao" Ranđelovića i Dedovića: Raste kolonija olimpijskih šampiona u Kragujevcu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 16:18
Sava Ranđelović i Nikola Dedović olimpijski šampioni u vaterpolu, dolaze u Radnički MN Press
Sava Ranđelović i Nikola Dedović olimpijski šampioni u vaterpolu, dolaze u Radnički

Kragujevački vaterpolo klub Radnički napravio je bum u minulom letnjem prelaznom roku, dovevši nekoliko sadašnjih i bivših gromada ovog sporta, ali direktor Jugoslav Vasović i ostatak uprave ne staju. Šta više, danas se pohvalio da je dogovorio dolazak još dva reprezentativca Srbije, osvajača zlatne medalje na ovogodišnjim Olimpiskim igrama - Savu Ranđelovića i Nikolu Dedovića.

Posao je već zaključen, ali će biti realizovan na kraju sezone, kada obojica završe s ugovornim obavezama u mađarskom Vašašu. I, na dve godine se priključe, nedavno dovedenim, saborcima iz nacionalnog tima Nikoli Jakšiću i Strahinji Rašoviću, još nekolicini mlađih vlasnika najvrednije medalje i trofejnom članu prethodne generacije Dušku Pijetloviću.

Reč je o dobro poznatim licima. Ranđelović (31) je karijeru započeo u rodnom Nišu, potom branio boje Crvene zvezde sa kojom je osvojio Ligu šampiona, pre nego što je otišao u inostranstvo, u redove italijanske Breše, te mađarskih timova OSC i Vašaš. Sa Brešom i Vašašom osvojio je Kup Evrope.

 

MN Press

Vaterpolisti Srbije na dočeku u Beogradu, posle OI 2024

Sava je dugogodišnji reprezentativac Srbije. Na velikim takmičenjima debitovao je zlatom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2014. i sa „delfinima“ osvojio 15 najsjajnijih odličja, među kojima tri na Olimpijskim igrama, jedno na Svetskom prvenstvu i tri na Evropskom prvenstvu.

Dedović (32) je još poznatiji kragujevačkoj publici, s obzirom na to da je nastupao za Radnički u sezoni 2014/15 i pomogao klubu da dođe do prvog domaćeg trofeja – Kupa Srbije i to kao MVP finalnog turnira. Potom se preselio u inostranstvo i branio boje riječkog Primorja, nemačkog Špandau, Sinteza iz Kazanja i Vašaša.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je dva zlata na Olimpijskim igrama, u Tokiju i Parizu, dok Sava ima tri takva odličja. Sada se posle puno vremena vraćaju u svoju zemlju, da s ostalima daju sve od sebe da Radnički bude prvak Evrope. Jer, ima preduslove za to, pre svega fenomenalne pojedince u vodi i njihovog šefa (i) iz reprezentacije - Uroša Stevanovića. 

U međuvremenu (i) njihove buduće klupske kolege već igraju Ligu šampiona.