Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd "potopio" Jug u Dubrovniku, Radnički ubedljiv protiv Mladosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 21:11
Vaterpolo MN Press
Vaterpolo

Srpski vaterpolo klubovi Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca imali stopostotni učinak protiv hrvatskih u 3. kolu regionalne Premijer lige.

Zanimljivije je bilo u Dubrovniku, gde su u derbiju kola Novobeograđani slavili  protiv Juga rezultatom 13:11 (4:2, 3:4, 4:3, 2:2). Najefikasniji u ekipi Novog Beograda bio je Angelos Vlahopulos sa četiri gola, dok je Đorđe Vučinić dodao tri. Kod domaćih, najbolji je bio Vlaho Pavlić sa četiri pogotka. Vaterpolisti Novog Beograda se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli sa osam bodova. Novi Beograd će u narednom kolu dočekati Jadran iz Herceg Novog.

Radnički je pobedio Mladost 17:12 (2:1, 2:4, 7:4, 6:3) i tako upisao drugu pobedu u takmičenju.

Kragujevčani i zagrebački "žapci" igrali su izjednačenu utakmicu samo u prvom poluvremenu, posle koje je višestruki prvak Evrope imao gol prednosti 5:4. Međutim, od Mladosti je to bilo sve u srcu Šumadije, jer je Radnički odigrao maestralnih osam minuta u trećoj četvrtini, dobivši taj period 7:4. U poslednjoj deonici ekipa iz Kragujevca je kontrolisala dešavanja u bazenu lako sačuvavši i uvećavši stečenih dva gola prednosti.

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa Crvena zvezda je u svom bazenu pobedila Šabac 10:9 (3:1, 3:1, 2:3, 2:4). Crveno-belima je ovo bio prvi trijumf, dok sada i Šapčani imaju skor od 1:2.