Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd pobednički zaplivao Ligom šampiona: Zadnja četvrtina kobna za Steauu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 19:19
Miloš Ćuk, srpski vaterpolista, s ekipom Novog Beograda slavio na startu Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Miloš Ćuk, srpski vaterpolista, s ekipom Novog Beograda slavio na startu Lige šampiona

Vaterpolisti Novog Beograda pobedom su započeli učešće u još jednoj Ligi šampiona, mada im je bilo potrebno dosta vremena i svojskog truda da opravdaju ulogu favorita protiv Steaue - 11:7 (3:3, 1:1, 2:2, 5:1). 

Dvostruki viceprvak Evrope dočekao je rumunski sastav na svom bazenu "11. april" bez povređenog prvog golmana De Mikelisa, odnosno Gladovića, Trtovića i Dimitrijevića u polju (kartoni i kazne iz prošle sezone), a čak tri četvrtine vodio je ljutu bitku sa rivalom iz komšijske države. 

Prvak Srbije, jadranske lige i osvajač poslednjeg nacionalnog Kupa nikako nije uspevao da rezultatski pobegne žilavom i borbenom rivalu, upornom u kažnjavanju domaćinovih grešaka, ali je u zadnjoj četvrtini zaigrao kako zna i ume. 

Najozbiljniji kandidat za osvajanje prvog mesta u grupi A, ispred večerašnjeg takmaca, Hanovera i Oradee, skupio je odbranu i namestio nišanske sprave u odlučujućih osam minuta, pa je stečena zaliha u golovima samo rasla. 

Do očekivanog trijumfa i nastavka uspešnog rezultatskog niza, jer su Miloš Ćuk i istali izabranici, u odnosu na prošlu sezonu, drastično izmenjenog sastava Živka Gocića, prethodno "potopili" Primorac i Jadran (S) u regionalnom takmičenju. 

Het-trik golgeterski je potpisao najefikasniji tandem Dimitrios Skumpakis - Đorđe Vučinić, strelci po četiri gola, a veliki doprinos dao je i trostruki paker pogodaka Angelos Vlahopulos.