Vesti iz ostalih sportova

Sve osim pobede Novog Beograda bi bilo veliko iznenađenje: Živko Gucić pred dolazaka Steaue

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2024 16:34
Živko Gocić MN Press
Živko Gocić

Trener vaterpolista Novog Beograda, Živko Gocić izjavio je da očekuje pobedu protiv Steaue u prvom kolu grupe A Lige šampiona koji je na programu u utorka od 18.15 časova.

Novi Beograd će biti oslabljen na duelu protiv rumunskog kluba, pošto zbog povrede u timu neće biti prvog golmana Frančeska de Mikelisa, a zbog problema sa kartonima i kazni iz prošle sezone Gocić neće moći da računa ni na Luku Gladovića, Dušana Trtovića i Marka Dimitrijevića.

"Steaua je za razliku od nas imala minimalne promene u sastavu tima. U odnosu na prošlu sezonu, umesto crnogorskog internacionalca Klikovca, na poziciji centra, sada je tu rumunski reprezentativac Kolodrovski, dok je ostatak tima praktično ostao isti", rekao je Gocić i dodao:

"Sa njima smo i prošle sezone igrali u grupnoj fazi LŠ, ali su kao i mi ove takmičarske godine odigrali samo dve zvanične utakmice, tako da nismo imali mnogo mogućnosti da detaljnije analiziramo njihovu igru. Iz tog razloga svu energiju i pažnju posvetićemo našoj igri i kako da naše performanse povećamo i stavimo na maksimum. Ako tako bude, očekujemo dobru igru sa naše strane i našu pobedu. Uz svo dužno poštovanje prema prvaku Rumunije, mislim da bi sve osim našeg trijumfa bio neuspeh."

Vaterpolisti Novog Beograda su na početku sezone u prva dva kola Regionalne lige pobedili Primorac i Jadran iz Splita nakon boljeg izvođenja peteraca.

"Zadovoljan sam, jer smo upisali dve pobede, ali još se tražimo, pre svega u igri u odbrani. Razumemo suštinu i ono što ja zahtevam od ekipe, ali smo vrlo često ne baš do kraja precizni u izvedbi. Za to je potrebno vreme. Želju imamo, agresivnost i dobro plivanje takođe, i to je ono što je dobro i što treba da zadržimo, a sve ostalo će vremeno doći na svoje. Ne mogu da budem nezadovoljan, ali uvek to može bolje i ka tome stremimo", rekao je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Miloš Ćuk izjavio je da je za njega i njegove saigrače utakmica protiv Steaue u ovom trenutku najbitnija, kao što će to biti i svaka sledeća.

"Duel sa Steauom zahtevaće naš maksimalan angažman. Ako je naš tim na 100 odsto svojih mogućnosti može da parira svakoj ekipi, a ako nije na svom maksimumu onda možemo da imamo problem sa svima. Agresivnost i poletnost koje smo dobili velikim brojem mladih igrača treba da nas krasi i u ovom meču i to bi trebalo da bude recept za predstojeći duel i naš dobar rezultat u ovom duelu. Mislim da sve zavisi od nas", rekao je Ćuk.