Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd slavio protiv Jadrana nakon velike drame na "11. aprilu": Pobednik dobijen tek nakon izvođenja peteraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 21:57
Živko Gocić MN Press
Živko Gocić

Vaterpolsti Novog Beograda savladali su Jadran iz Splita u derbi meču Regionalne lige i to tek nakon boljeg izvođenja peteraca - 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6).

Ovim trijumfom Novobeograđani su izbili na drugu poziciju ovog takmičenja, a do njega su došli uz mnogo drame u kojoj su pokazalimnogo psihološke stabilnosti.

Miloš Ćuk je bio prvi igrač koji je u penal završnici bio neprecizan i to u šestoj seriji, ali je golman Glušac u istoj seriji zaustavio šut prvotimca Juadrana, da bi kansije Tomasović pogodio prečku čime su Splićani ostali s asmao jendim osvojenim bodom, a Novobeograđanmi su prigrabili i drugi. 

Najbolji srpski i hrvatski tim odigrali su još jedan vaterpolo klasik u kojem su ljubitelji ovog sporta na plivalištu "11. april" mogli zaista da uživaju u lepim potezima i vrhunskom vaterpolu.

Ekipe su tokom celog meča bile u rezultatskom egalu, a na dva i po minuta i 10 sekundi pre kraja Novobeograđani su uspeli da izjednače na 10:10 i ušlo se u neizvesnu završnicu.

Odbrana šampiona Srbije u tim trencima je dobila obrise koje je imala u prvoj četvrtini kada gosti sa Jadrana nisu uspevali da je probiju, a onda je na minut do kraja trener Živko Gocić je tražio tajm-aut u trenucima kada je Novi Boegrad imao igrača više.

Strateg Novobeograđana je skovao plan, u bazenu je tada bila isksuna šestorka domaćeg tima koja je izgradila situaciju u kojoj je Vasilije Martinović imao zicer, ali nije upeo da ga iskoristi.

Jadran je na drugoj strani uspeo da stigne do 11:10, ali se igrači novobeogradskog tima nisu predavali. Ostalo je da se igra još šest sekundi, a onda je Vasilije Martinović uspeo da se iskupi za promašaj i uveo utakmicu u peterce, što je bio samo uvod u dramu.