Vesti iz ostalih sportova

Balkanska krv zaledila Bafalo u Pragu: Kovačević maestralan na početku NHL sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 21:42
Džonatan Kovačević protiv Bafala Profimedia
Džonatan Kovačević protiv Bafala

Počelo je!

U petak je u Pragu startovala nova sezona u borbi za Stenli kup. U glavnom gradu Republike Češke Nju Džersi Devilsi bili su bolji od Bafalo Sejbersa 3:1 (2:0, 1:0, 0:1).

Poznata "Globalna serija" nastavlja se i završava u subotu, kada će snage na istom mestu ponovo odmeriti ove dve franšize, a prava ludnica na ledu počinje 8. oktobra. U noći između utorka i srede ljubitelji hokeja imaće priliku da uživaju u tri meča.

I ove sezone TV Arena sport prenosiće najjače planetarno hokejaško takmičenje.

Nedaleko od prostora na kojima su rođeni njegovi roditelji, Novica i Endži, Džonatan Kovačević je odigrao maestralnu utakmicu, još jednom apostrofirajući sjajan talenat. Njegovi roditelji su pre eskalacije sukoba u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina napustili Crnu Goru i Bosnu Hercegovinu, a onda ih je sudbina spojila u Kanadi, gde je u Hamiltonu hokejaš Devilsa i rođen.

 

 

Tačno osam minuta i 39 sekundi bilo je potrebno da protekne za prvi pogodak u sezoni. Postigao je Štefan Noesen i to na asistenciju Kovačevića. Nije se dugo čekalo da se i on upiše u listu strelaca, jer je nepuna četiri minuta pre kraja prvog perioda uspeo da zatrese mrežu.

Švajcarac Niko Hišer nastavio je seriju golova Nju Džersija u drugoj trećini, a to je ujedno bio i jedini pogodak u drugom dvadesetominutnom delu. U poslednjem periodu viđena su dva gola, prvo je Oven Pauer smanjio na 1:3 tačno 9,53 minuta pre kraja, da bi sve dileme oko pobednika otklonio Pol Koter kada su Sejbersi krenuli na sve ili ništa.

Inače, ovo nije prvi put da ovi timovi igraju u Evropi.

Devilsi su 2018. pobedili Edmonton Oilerse 5:2 u Geteborgu u Švedskoj. Bafalo Sejbersi su igrali čak četiri meča. Pre dva poraza od Tampe 2019. pobedili su dva puta 2011. u Helsinkiju 4:1 protiv Anahajm Daksa i u Berlinu 4:2 protiv LA Kingsa. Prošle sedmice su igrali pripremu utakmicu u Minhenu na otvaranju nove SAP Garden hale protiv domaće ekipe EHC Red Bul Minhen i slavili su 5:0.