Vesti iz ostalih sportova

Održan Padel Belgrade Open: Uspeh za blistavu budućnost!

komentari (0)

Izvor: TV Arena sport

29.09.2024 10:48
Pobednici Padel Belghrade Open turnira promo
Pobednici Padel Belghrade Open turnira

Beograd je još jednom bio centar evropske padel scene na izuzetno uspešno održanom drugom izdanju "BMW Padel Belgrade Open" u novootvorenom atraktivnom zdanju Padel centra u Beogradu na vodi!

Sjajnim nastupima asova sporta sa najdinamičnijem razvojem na svetu iz Španije, Italije, Francuske, Argentine i naše zemlje oduševljenoj publici prikazan je ceo spektar vrlina koji ovaj reket sport čini posebno privlačnim za sve generacije.

Učestvovalo je 16 timova u kategoriji Miksa i osam timova u Masters kategorijiu ovogodišnjem izdanju turnira, među kojima su titulu najboljih poneli Ana Stojačić i Miloš Marković u Miksu, dok su kao pobednici Masters kategorije nagrađeni Havijer Lopez Garsija iz Španije i Martin Nokeze iz Argentine u Mastersu koji su pobedili tim iz Francuske rezultatom 2:0.

Srpska ekipa Miki Janković i Marko Bošković došli su do polufinala uz ogromnu podršku sa tribina. Na kraju Završne ceremonije održanoj na Centralnom terenu turnira posebno priznanje za najboljeg igrača turnira "BMW Padel Belgrade Open" uručeno je Havijeru Lopezu Garsiji, a istaknuto je da je ovogodišnje takmičenje po kvalitetu i posećenosti nadmašilo prvenac iz prošle godine - uz potvrdu organizacije turnira u narednoj sezoni.

promo

 

 

"Padel scena Beograda i Srbije je i tokom ovog Padel Belgrade Opena dokazala svoj kvalitet i potencijal da se u narednim godinama razvija u jedan od vodećih kontinentalnih centara ovog izuzetno popularnog sporta. Jedan od glavnih ostvarenja ovog turnira i korak od neprocenjive važnosti za dalju afirmaciju padel sporta u našoj zemlji je najavljeno skoro formiranje Padel saveza Srbije, uz posebnu zahvalnost Ministarstvu sporta u smislu iskazane podške i razumevanja u procesu zajedničkog ostvarenja ovog važnog cilja", izjavio je direktor turnira "BMW Padel Belgrade Open", Đorđe Mijailović i dodao:

"Ponosni smo na to što smo na terenima i tribinama ovog prelepog sportskog zdanja u Beogradu na vodi ugostili još veći broj igrača i poklonika našeg sporta na turniru koji će i narednih godina nastaviti da otvara nove mogućnosti i našim timovima da postanu konkurentni i trofejni na svetskom nivou. Želeo bih da već sada svima poželim dobrodošlicu na naredno izdanje 'Padel Belgrade Open' turnira i u 2025. godini i još jednom se zahvalim na svesrdnoj podršci Gradu Beogradu, jednom od vodećih centara za organizaciju vrhunskih globalnih sportskih manifestacija - ali i svim partnerima i medijima koji su doprineli zapaženom međunarodnom uspehu našeg takmičenja."