Vesti iz ostalih sportova

Bafalo Sejbersi otvaraju novu arenu u Minhenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 22:25
SAP Garden Profimedia
SAP Garden

NHL Global Series Challenge Germany igra se u petak 27.9. od 20:30h u kom će Bafalo Sejbersi snage odmeriti sa ekipom EHC Red Bul Minhen u pripremnoj utakmici u neverovatnom SAP Gardenu.

Bafalo će ući u istoriju kada se u petak po prvi put otvore kapije nove arene, SAP Gardena u Minhenu. Sejbersi regularni deo sezone takođe počinju u Evropi, igrajući utakmice Globalne Serije u Češkoj protiv Nju Džersi Devilsa 4. i 5. oktobra u O2 Areni u Pragu.

Utakmica u petak je prva utakmica nekog NHL tima u Minhenu, a nova hala je veliki razlog zašto NHL dolazi u Minhen. Igrači Bafala su bili oduševljeni objektom, posebno teretanom i činjenicom da postoje dva klizališta za trening, na istom nivou kao glavno klizalište.

"Prošetao sam i video sam dobar deo, dvorana je neverovatna; klizalište za trening, glavno klizalište, svlačionica,“ rekao je trener Bafala Lindi Raf, „Zasigurno je u pitanju dvorana u koju želite da dođete da igrate."

Dvorana je vizija EHC Red Bul Minhen ekipe, koja je prethodno utakmice igrala u Olimpia Ajshale, 57 godina staroj hali kapaciteta oko 6.000 mesta. SAP Garden će imati kapacitet 10.900 mesta.

Plan je svakako da se u budućnosti dovedu dva NHL tima u Minhen kako bi odigrali i utakmice regularnog dela sezone. Mogućnost postoji jer su i Nemačka i Švajcarska na radaru NHL-a za buduće utakmice u okviru Globalne Serije.

Jedina do sada odigrana NHL utakmica regularnog dela u Nemačkoj bila je u Berlinu 2011. kada su baš Sejbersi igrali protiv Los Anđeles Kingsa. Od 2008. odigrano je 7 utakmica predsezone, 3 u Berlinu, 2 u Manhajmu i po 1 u Hamburgu i Kelnu.

Osim utakmica u Nemačkoj i Češkoj, Dalas Starsi i aktuelni šampioni Florida Pantersi će odigrati 2 utakmice u Nokia Areni u Tampereu u Finskoj 1. i 2. novembra. To će biti treća i četvrta utakmica regularnog dela odigrana u Tampereu, odnosno deseta i jedanaesta u Finskoj.

NHL će napraviti punu analizu efekta meča u petak pre nego što odluči da li Minhen može da ugosti utakmicu regularnog dela, ali otvaranje SAP Gardena, mogućnosti koje arena nudi plus veličina nemačkog tržišta daju razloga za optimizam.

SAP Garden će inače koristiti i košarkaši Bajerna iz Minhena, pa će se tako i Evroliga u košarci igrati u najnovijoj hali u Minhenu.