Vesti iz ostalih sportova

Kovačević i Stefanović predstavljaju Srbiju na Svetskom kupu u streljaštvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 17:00
Lazar Kovačević MN Press
Lazar Kovačević

Srbiju će na finalnom turniru Svetskog kupa u Nju Delhiju predstavljati Lazar Kovačević u takmičenju vazdušnom puškom i Milutin Stefanović, koji je naknadno pozvan da se nadmeće malokalibarskom puškom iz trostava, saopšteno je danas iz SSS.

U saopštenju se podseća da su se za finale kvalifikovali pobednici završnog takmičenja Svetskog kupa u 2023, osvajači olimpijskih medalja i šestorica najbolje plasiranih strelaca (šest najboljih takmičarki) na rang listi Svetskog kupa 2024. u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ukoliko je osvajač olimpijske medalje ili pobednik prošlogodišnjeg Svetskog kupa, među šest najboljih, otvara mesto narednom strelcu ispod crte.

"Od naših reprezentativaca za finale su se kvalifikovali Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Lazar Kovačević. Međutim, Arunović je odustala od učešća, procenivši da u ovom terminu ne može da dostigne željeni nivo forme. Zorana se nedavno vratila iz belgijskog grada Levena, gde je tokom nekoliko sedmica završila kurs o etici, integritetu i karijeri sportista, u okviru programa Međunarodnog olimpijskog komiteta", navodi se u saopštenju SSS.

Stefanović je dobio pozivnicu za učešće u Nju Delhiju pošto je neko od kvalifikovanih strelaca odlučilo da propusti finale Svetskog kupa. On će se peti put u karijeri takmičiti na finalnom turniru Svetskog kupa. 

Finalni turnir Svetskog kupa biće održan od 15. do 17. oktobra u Nju Delhiju.