Vesti iz ostalih sportova

Ćuk o planovima Novog Beograda: Ciljevi su isti kao prošle godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

20.09.2024 18:30
Miloš Ćuk, kapiten Novog Beograda MN Press
Miloš Ćuk, kapiten Novog Beograda

Kapiten vaterpolista Novog Beograda Miloš Ćuk izjavio je danas da su ciljevi kluba isti kao i prošle godine. Vaterpolisti Novog Beograda sutra počinju novu sezonu utakmicom protiv Primorca u prvom kolu regionalne Premijer lige.

"Iza nas je malo više od mesec dana izuzetno napornog i dobrog rada. Sigurno je da će nam trebati jedan određeni vremenski period da se ekipa skroz uigra, kako bismo pružali najbolje partije. Ipak, mislim da ćemo protiv Primorca prikazati visok nivo igre, i da će to biti dovoljno za pobedu", rekao je Ćuk na konferenciji za medije.

Kapiten Novog Beograda je naglasio da ekipa spremno dočekuje početak nove sezone.

"Ne bih davao neka preterana predviđanja i prognoze za budućnost, sem što nam je potrebno vreme kako bi sve kockice legle na svoje mesto. Ciljevi su isti kao i prošle godine i verujem, kao i svi moji saigrači, da su ti ciljevi ostvarivi. Trebaće nam izuzetan rad i trud da do toga dođemo. Ali, uz zajedništvom, trud, veliku želju, posvećenost i motivaciju, koja sigurno neće manjkati, to će biti ostvarivo. Ponavljam, verujem da ćemo protiv Primorca odigrati dobru utakmicu i da ćemo doći do pobede", izjavio je Ćuk.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Miloš Ćuk, vaterpolista Novog Beograda

Trener Novobeograđana Živko Gocić rekao je da je suočen sa povredama igrača i da u narednom periodu tim neće biti u kompletnom sastavu.

"Sa pripremam smo počeli još 1. avgusta, ali bez igrača koji su imali obaveze sa reprezentacijama na Olimpijskim igrama. Radili smo veoma dobro, a kako se leto bližilo kraju i kako su odmicale pripreme postepeno smo kompletirali redove. Deo bazičnih priprema imali smo u Nišu, posle toga odigrali smo jedan turnir, gde smo na utakmicama pokušali da implementiramo što je moguće više stvari koje smo radili na treninzima. Činjenica je da smo sve vreme bili u okrnjenom sastavu, a tako će biti i u narednih par nedelja", izjavio je Gocić.

On je poručio da su igrači motivisani i spremni da pruže maksimum u novoj sezoni.

"Momci koji su bili od prvog dana priprema, pružili maksimum i time sam Vrlo zadovoljan. Mislim da smo sve uradili kao što smo i zacrtali. Gde će nas to dovesti, videćemo tokom sezone. Siguran sam da su momci svesni svog kvaliteta i da su svi ekstremno motivisani da pruže dobre partije. Želja nam je da svi igrači pokažu visok nivo borbenosti, požrtvovanje za saigrača pored sebe, za ekipi i klub i ukoliko tako bude ja nemam nijedan promil sumnje da ćemo biti vrlo tvrd orah i neugodan protivnik za svaku ekipu“, istakao je Gocić.

Medijima se na konferenciji obratio predsednik Novog Beograda Slobodan Soro koji je poručio da klub napreduje svake godine.

"Bez obzira na veliku transformaciju u igračkom kadru, naši ciljevi ostaju isti kao što su bili i prethodne tri godine. Veoma je važno da je stručni štab ostao isti, a ceo klub je za godinu dana stariji i uhodaniji. Smatram da iz godine u godinu napredujemo, da kao klub rastemo u svi segmentima organizacije i da smo mnogo bolji nego što smo bili ranije", rekao je Soro.

On je konstatovao da su ekipu Novog Beograda napustila sedmorica iskusnih igrača, ali da je ove sezone napravljen dobar spoj mladosti i iskustva.

"Želimo da pružimo pravu priliku svim tim mladim momcima koji su velika nada ne samo sprskog, nego i svetskog vaterpola. Obezbedili smo im maksimalne uslove za rad, a oni jedino treba da razmiušljaju o treninzima i kako da ispune sve zahteve stručnog štaba. Svaka utakmica biće novi izazov, očekivanja kluba su velika, ali svi igrači su toga svesni i nemam nikakvu sumnju da će dati sve od sebe da pruže svoj maksimum i dodatno unaprede svoju igru", konstatovao je Soro.