Vesti iz ostalih sportova

Kraj posle 17 godina u NHL: Okposo završio profesionalnu karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 09:12
Kajli Okposo Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File
Kajli Okposo

Pre samo nekoliko meseci, tačnije u junu, Kajli Okposo bio je deo tima Floride Pantersa koji je osvojio Stenli kup, a sada je objavio da završava profesionalnu karijeru u 36. godini.

Novopečeni penzioner se zahvalio svim klubovima, trenerima i saigračima sa kojima je radio tokom bogate karijere i otkrio da će mu izlazak na led mnogo nedostajati.

 

 

"Nakon 30 divnih godina u ovom sportu vreme je da se povučem i započnem novo poglavlje u svom životu. Hokej mi je dao sve i ja sam mu na tome zahvalan. On me je oblikovao još od najranijeg detinjstva. Podario mi je neverovatna iskustva i jedinstvene emocije", istakao je Okposo i dodao:

"Veliko hvala svim klubovima u kojima sam igrao, kao i navijačima koji su verovali u mene i podržavali me. Sve to će mi mnogo nedostajeti, ali moram da se okrenem novim životnim izazovima."

Okposo je ua NHL proveo punih 17 sezona i za to vreme odigrao 1.051 zvaničnu utakmicu, a koliko je veliki trag ostavio u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu vidi se i po tome što su mu svi kluboviam iz lige poželeli srećan odlazak u penziju.