Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Radničkog nastavljaju plovidbu ka Ligi šampiona: Sledeća prepreka Vuljagmeni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 11:05
Vaterpolisti KVK Radnički, kvalifikacije za Ligu šampiona nastavljaju s Vuljagmenijem KVK Radnički
Vaterpolisti KVK Radnički, kvalifikacije za Ligu šampiona nastavljaju s Vuljagmenijem

Kragujevački vaterpolo klub Radnički pobedom je započeo kvalifikacioni turnir za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, u svom gradu, a danas će nastaviti plovidbu ka najjačem evropskom takmičenju.

Novoformirani sastav, s gomilom grandioznih pojačanja u liku Nikole Jakšića, Duška Pijetlovića, Strahinje Rašovića... sinoć je jednim golom više slavio u derbiju s mađarskim BVSC-om (10:9), dok ga večeras čeka jednako važan meč protiv Vuljagmenija (20.00, TV Arena sport 9)

Na papiru trener šumadijskog tma i selektor-osvajač titule na nedavnim Olimpijskim igrama, Uroš Stevanović, ima jaču prvu postavu i dužu klupu, ali to ništa ne podrazumeva u sudaru sa izabrancima naše vaterpolo legende Vladimira Vujasinovića. Obzirom na proces slaganja kockica. 

 

 

Ohrabrujuća okolnost je to što se nabrojani momci znaju iz reprezentacije i što se u protokol vraćaju pomenuti Rašović i Dušan Vasić, jer su odradili jednokratnu suspenziju, prenetu iz bivših klubova. 

Prednost domaćeg bazena takođe, pogotovo što su se Kragujevčani, za besplatan ulaz, direktoru Jugoslavu Vasoviću i ostatku uprave ambicioznog kluba već zahvalili fantastičnim ambijentom protiv "potopljenog" rivala iz Mađarske. 

Znaju navijači Radničkog koliko su potrebni svojim ljubimcima u borbi za jednu LŠ "vizu", pa ne treba sumnjati da će ispuniti tribine i protiv gostiju iz Grčke, dan ranije poraženih u duelu sa ekipom zagrebačke Mladosti. 

Za sezonu u istom takmičenju bori se i Šabac, koji je na startu turnira u Španiji savladao favorizonanu Ortiđu - 14:13. 
Večeras igra protiv domaćina i prvog favorita, Sabadelja (17.30). Oni su na startu savladali Provansi (17:5). 
 

Raspored turnira u Kragujevcu

petak
Vuljagmeni – Mladost 6:11
Radnički – BVSC Zuglo 10:9

subota
Mladost – BVSC Zuglo 18.00 (AS9)
Radnički – Vuljagmeni 20.00 (AS9)

nedelja 
BVSC Zuglo – Vuljagmeni 18.00
Radnički – Mladost 20.00