Vesti iz ostalih sportova

Toma Krejga nije spasilo izvinjenje: Australijski hokejaš dobio dugu suspenziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 22:05
Tomas Krejg, australijski hokejaš na travi, kažnjen za ponašanje tokom OI 2024 Profimedia
Tomas Krejg, australijski hokejaš na travi, kažnjen za ponašanje tokom OI 2024

Tom Krejg, član reprezentacije Australije u hokeju na travi, napravio je ozbiljan incident tokom nedavnih Olimpijskih igara u Parizu, a sada je sankcionisan za pokušaj ulične kupovine kokaina u prestonici Francuske.

Odlukom nacionalnog Saveza, grešni sposrtista dobio je jednogodišnju zabranu bavljenja svojim poslom, s tim što prvih šest meseci neće smeti ni da priđe terenu, dok je ostatak suspenzije uslovan i biće automatski aktiviran ukoliko pokuša ili, još gore, napravi, istu glupost i kažnjivo delo. 

Igrač se već izvinio saigračima iz nacionalnog tima "zemlje kengura", porodici i javnosti, kao i Olimpijskom komitetu Australije, ali to mu nije pomoglo da eskivira kaznu, na snazi od 9. septembra. 

"Sve sam vas osramotio i iskreno mi je žao", rekao je Krejg, kog je policija uhapsila u pokušaju nabavke pomenute droge, posle meća njegovog tima i Holandije u četvrtfinalu olimpijskog turnira.

Lokalni sud ga nije zadržao u prtivoru, niti je protiv njega podignuta optužnica u Francuskoj, ali se gadno zamerio ljudima u svojoj zemlji. Nisu mu, međutim, okrenuli leđa, šta više Hokejaški savez Australije želi da mu pomogne da se otarasi teškog i mnogostruko štetnog poroak. 

"Kreg je imao pristup svim uslugama podrške sportistima unutar našeg programa koji će pohađati i tokom suspenzije. Njegova dobrobit nam je prioritet", stoji u saopštenju HS Australije.