Vesti iz ostalih sportova

Nadam se da ću ponoviti rezultat na OI 2028: Paraolimpijski šampion Dragan Ristić već gleda ka sledećim POI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 20:50
Dragan Ristić, srpski parastrelac, voleo bi da u Los Anđelesu odbrani parisku titulu MN Press
Dragan Ristić, srpski parastrelac, voleo bi da u Los Anđelesu odbrani parisku titulu

Dragan Ristić, pobednik Paraolimpijskih igara u gađamnju malokalibarskom puškom, prošle nedelje upucao je zlatnu medalju na POI u Parizu, ali želi da nastavlja da učestvuje na najvećem sportskom takmičenju.

Imao je vrhunski nastup u Tokiju, a posle osvajanja titule u "gradu svetlosti" želi da isto uradi u Los Anđelesu:

"Nadam se da ću ponoviti rezultat na Paraolimpijskim igrama 2028. godine. S pripremama za ovogodišnje POI krenuo sam još u februaru, a osvojeno zlato i srebro na Evropskom prvenstvu u junu dali su mi snagu i veru da ću moći da ostvarim dobar rezultat na Igrama u Parizu", najavio je srpski parastrelac na svečanom prijemu, organizovanom u zgradi Gradske uprave Kragijevca, za njega i predstavnike Streljačkog kluba „Čika Mata". 

 

MN Press

Dragan Ristić, srpski parastrelac, s njegovim trenerom na POI 2024

Ristić se na POI 2024 takmičio i u gađanju vazdušnom puškom, ali nije napravio ono što su žečeli pn i njegov trener. 

"Treninzi su bili vrhunski, ali pritisak, trema i prevelika želja da brzo ostvarim uspeh učinili su da izostane medalja u gađanju vazdušnom puškom, što me nije omelo da posle tri dana, uz dva dobra treninga, u gađanju malokalibarskom puškom ostvarim željeni rezultat. Šta smo zaista uradili i koliki smo uspeh ostvarili vidimo tek kad se vratimo u Srbiju i zbog toga hvala svim građanima, Srbiji, što cene ono što rade paraolimpijci i Gradu Kragujevcu što podržava streljaštvo",rekao je Ristić.

Predstavnici Grada Kragujevca su najavili da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u Streljački klub „Čika Mata”, u obnavljanje njihove opreme i sređivanje prostora u kome treniraju, kako bi se strelci što bolje pripremili za Svetsko i Evropsko prvenstvo, kao i za Igre u Los Anđelesu 2028. godine.

Što se tiče tek završenih POI, osim Ristića naša zemlja se radovala i odličjima koje su uzeli: parastonoteniserka Borislava Perić Ranković, pojedinačno (srebro) i u dublu sa Nadom matić (srebro); paraatletičar Nebojša Đurić u bacanju kugle (srebro); paraatletičar Željko Dimitrijević u bacanju čunja (bronza) i parastonoteniser Mitar Palikuća (bronza).