Vesti iz ostalih sportova

Željko Dimitrijević bacio čunj za bronzu! Sjajan nastup našeg paraatletičara u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 22:30
Željko Dimitrijević, srpski paraolimpijac, na prijemu kod predsednika države Aleksandra Vučića FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr
Željko Dimitrijević, srpski paraolimpijac, na prijemu kod predsednika države Aleksandra Vučića

Nova medalja za paraolimpijski tim za Srbiju, čak treća ovog dana! Atletičar Željko Dimitrijević (F51) osvojio je bronzu u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, nekoliko sati pošto je parastrelac Dragan Ristić upucao zlato, a Borislava Perić Ranković obezbedila najmanje treće mesto na najvećem sportskom takmičenju. 

Dimitrijevićev najbolji hitac zabeležen je u drugoj seriji, kada jenrekvizit pao na 34,18 metara. Time je ovaj neverovatni atleta iz Ribara nastavio neverovatnu nisku uspeha na OI, jer je u svojoj discplini bio šampiona u Londonu 2012. godine i Rio de Žaneiru 2016, a u Tokuju posle toga uzeo i jedno srebro. 

Ovog puta je višestruki šampion sveta i Evrope ostao iza Indijca Darambira, rekordom Azije (34,92), dok je srebrnu medalju odneo njegov zemljak Parnav Surma sa 34,59. 

U istoj disciplini, na borilištu su se pojavila još dvojica srpskih reprezentativaca. Filip Graovac je osvojio četvrto mesto. Najdalje je bacio čunj iz trećeg pokušaja – 32,21. Aleksandar Radišić bio je sedmi sa 31,32 iz drugog bacanja.