Vesti iz ostalih sportova

Medalja za kraj karijere: Borislava Perić Ranković posle POI u Parizu napušta sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 20:10
Borislava Perić Ranković, srpska paraolimpijka, završava karijeru MN Press
Borislava Perić Ranković, srpska paraolimpijka, završava karijeru

Borislava Perić Ranković došla je danas do druge medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu, pošto je pobedom protiv Britanke Megan Šeklton - 3:2 (12:10, 9:11, 11:1, 10:12, 11:8) obezbedila polufinale, a samim tim obezbedila najmanje bronzu u pojedinačnoj konkurenciji. 

Borba je bila žestoka, s puno preokreta i drame, da bi iskusna Srpkinja bila preciznija u odlučujućim trenucima. 

"Trudila sam se da ostanem u fokusu i probam da pružim pravi otpor. Ja jesam bila favorit, ali su oni mlađi. Nisam se dala, i to je urodilo plodom", rekla je Borislava Perić-Ranković za Radio televiziju Srbije. 

Iskusna paraolimpijka posle Francuske odlazi u zasluženu sportsku penziju, kofera punih uspeha i uspomena. 

"Možda je i simbolično što sam je pobedila 3:2, jer mi je ovo 32. velika medalja u karijeri. Veoma se lepo osećam, medalja za kraj karijere. Daću sve od sebe i u polufinalu da prođem Kineskinju koja je bila bolja od Indijke sa kojom bih teže igrala", rekla je Perić Ranković, posle poslednje pobede, a pred subotnjeg povratka za stonoteniski sto.

Ona je pre nekoliko dana uzela i srebro u tandemu sa Nadom Matić, pre njih Srbiji je srebro doneo paraatletičar Nebojša Đurić, u bacanju kugle, a posle dama odbradovali su nas parastonoteniser Mitar Palikuća (bronza) i danas Dragan Ristić zlatom u parastreljaštvu.