Vesti iz ostalih sportova

Pravda je zadovoljena: Nebojši Đuriću vraćena srebrna medalja sa Paraolimpijskih igara u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 13:37
Srpski paraolimpijac, Nebojša Đurić TV Arena sport/ Screenshot
Srpski paraolimpijac, Nebojša Đurić

Pravda je pobedila!!!

Srpskom paraolimpijcu, Nebojši Đuriću vraćena je srebrna medalja osvojena na Paraolimpijskim igrama u Parizu koja mu je oduzeta na nekorktan način, saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije.

"S radošću obaveštavamo javnost da je paraolimpijcu Nebojši Đuriću vraćena srebrna medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, nakon revizije rezultata njegovog nastupa. Đurić, koji je jedan od naših najistaknutijih paraatletičara, prvobitno je bio diskvalifikovan zbog proceduralne greške, ali je nakon pažljivog razmatranja situacije pravda zadovoljena", stoji u saopštenju POKS i dodaje se:

"Za ovu ispravku založio se nas stručni tim na čelu sa predsednikom POKS-a, Zoranom Mićovićem, koji je juče zvanično uputio saopštenje za javnost. Na žalost, zbog narušenog zdravstvenog stanja izazvanog stresom, po savetu lekara Nebojša je odustao od daljeg takmicenja i vratio se u Beograd."

IZ POKS su istakli da je ovim pravda zadovoljena i da je još jednom dokazano da se srpski paraolimpijci pridržavaju fer-pleja.

"Ova odluka nije samo pobeda za Nebojšu Đurića već i za celokupnu paraolimpijsku zajednicu Srbije, potvrđujući našu posvećenost fer-pleju i integritetu sporta. Čestitamo Nebojši na njegovom uspehu i hrabrosti, te mu želimo brz oporavak i dalji uspeh u budućim izazovima", stoji u saopštenju.