Vesti iz ostalih sportova

Mitar Palikuća osigurao još jednu medalju u Parizu! Veliki uspeh srpskog parastonotenisera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 19:38
Mitar Palikuća, srpski paraolimpijac, stigao do medalje u Parizu MN Press
Mitar Palikuća, srpski paraolimpijac, stigao do medalje u Parizu

Mitar Palikuća je doneo drugu medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Parizu! Sjani parastonoteniser prošao je u polufinale najvećeg sportskog takmičenja, pošto je večeras bio bolji od Brazilca Lukasa Arabiana iz Brazila - 3:0 (11:3, 11:7, 11:3).

To znači da posle viđene dominacije u duelu sa rivalom iz Južne Amerike sigrno ima bronzano odličje u džepu, a od sledećeg duela zavisi da li će biti u prilici da se bori čak i za titulu u "gradu svetlosti". 

Do velikog uspeha stigao je na superioran način, ne ostavljajući Arabijanu ni promil nade da može u Top četiri, jer je od početka jednako dobro servisirao i vraćao udarce, menjao ritam borbe...

Prosto, u svemu je nadvisio protivnika, pa je sasvim zasluženo stao uz rame Nadi Matić i Borislavi Perić Ranković, koje su pre nekoliko dana uzele srebrnu kolajnu, u tandem nastupu takođe na parastonoteniskom turniru.

Nažalost, Nebojša Đurić je ostao bez istog plasmana u bacanju kugle, jer mu je isti oduzet posle takmičenja, na šta je Paraolimpijski komitet Srbije reagovao žalbama i tužbama, a sam paraatletičar svoj slučaj nazvao najvećom prevarom i krađom u istoriji paraolimpijskog sporta.