Vesti iz ostalih sportova

Radnički vratio iz penzije Duška Pijetlovića! Kragujevčani imaju sve moćniji tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 19:15
Duško Pijetlović, novi vaterpolista Radničkog iz Kragujevca MN Press
Duško Pijetlović, novi vaterpolista Radničkog iz Kragujevca

Odjekuju jedna za drugom "bombe" u Vaterpolo klubu Radnički, a nova se zove ni manje ni više nego Duško Pijetlović! Trofejni centar pre samo dve nedelje objavio je da završava igračku karijeru, da bi danas prihvatio ponudu Kragujevčana i priključio se već dovoljno moćnom sastavu iz srca Šumadije.  

Ranije su istu kapicu zadužili osvajači zlatne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Petar Jakšić, Radomir Drašović i Radoslav Filipović, a sada je to učinio i vlasnik svih mogućih titula s prethodnom generacijom. 

"Jednostavno i iskreno, dobio sam poziv koji nisam mogao da odbijem. Imao sam razgovore sa Urošem Stevanovićem, koji je nedavno postao osvajač Olimpijskih igara i teško je odbiti trenera koji je ostvario tako veliki uspeh. Ambicije nam se poklapaju želimo da pobedimo u svakoj utakmici, u svim takmičenjima i da nije tako, ne bih ni dolazio", istakao je Pijetlović, čija je poslednja stanica trebalo da bude VK Novi Beograd. 

 

MN Press

Dušo Pijetlović, srpski vaterpolista, na dočeku posle osvajanja zlata na OI u Tokiju

A kada se okupi takva bazenska elita onda mora da se puca visoko, najviše što može. U svim takmičenjima. 

"Ambicije su visoke, ali ne može sve odjednom. Potrebno je da prođe neki vremenski period prilagođavanja novih igrača na sredinu, kao i privikavanja starih igrača na nove. Nadam se da ćemo se što pre uklopiti i ukomponovati za ovaj prvi, izuzetno važan turnir kvalifikacija za Ligu šampiona, a kako vreme bude odmicalo biti sve bolji i spremni za najviše izazove na kraju sezone", dodao je Pijetlović.

Pijetlović je osvojio četiri olimpijske medalje, od kojih po dve zlatne (2016, 2020) i bronzane (2008, 2012), kao i četiri na Svetskim prvenstvima – dva zlata (2009, 2015), srebro (2011) i bronzu (2017).

Pet puta je sa Srbijom bio prvak Evrope (2006, 2012, 2014, 2016, 2018), po jednom drugi (2008) i treći (2010). Svetsku ligu osvajao je čak 11 puta, uz bronzu 2009. godine, a Svetski kup tri puta, uz bronzu 2018.

U klupskoj karijeri nastupao je za Vojvodinu, Partizan, Pro Reko, Crvenu zvezdu, Sintez iz Kazanja, Dinamo iz Moskve, mađarski Solnok i Novi Beograd, uzevši s njima brdo trofeja u domaćim i evropskim vodama.