Vesti iz ostalih sportova

Angelina Topić juniorska šampionka sveta! Čudesan povratak posle povrede na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 00:57
Angelina Topić, srpska atletičarka, osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Limi Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Angelina Topić, srpska atletičarka, osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Limi

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za atletičare do 20 godina koje se održava u Limi! Ništa novo, čini se na prvi pogled, jer je naša skakačica uvis toliko talentovana i posvećena sportu da uveliko osvaja odličja na seniorskim takmičenjima, ali ova kolajna ima posebnu vrednost, pošto je došla nepunih mesec dana posle povrede na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tada je zbog uvrtanja zgloba morala da odustane od finala i sna o uspinjanju na pobedničko postolje na prvim OI u kratkoj karijeri Beograđanke, ali je ćerka legendarnog skakača uvis Dragutina Topića i poznate troskokašice Biljane Topić, snagom velike volje i truda, uspela za kratko vreme da se oporavi i spremi za SP u Peruu.

A, tamo je noćas opravdala ulogu prve favoritkinje za titulu, obzirom na to da je došla na takmičenje s najvrednijim rezultatom (1.98. metara na otvorenom). Nije bilo potrebe da izlazi na zaletište dok je lestvica visila na 1.75 metara, a zatim je bez problema preskakala 1.80, pa 1.84 i 1.87 metara.

Mučila se na 1.89, savladala tur visinu iz trećeg pokušaja, ali je zato ponovo iz prve preskočila lestvicu postavljenu na 1.91 i to joj je donelo zlato. I to samo ona. Australijanka Izobele Luison-Roe morala je da se zadovolji srebrom (1.89), a Karmen brus iz Estonije najnižim mestom na pobedničkom postolju.