Vesti iz ostalih sportova

Andrea Kimi Antoneli menja Hamiltona: Klinac potpisao za Mercedes

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 17:40
Andrea Kiki Antoneli, italijanski vozač, novi član Mercedesa Guliver
Andrea Kiki Antoneli, italijanski vozač, novi član Mercedesa

Od ranije se zna da Luis Hamilton na kraju sezone napušta Mercedes, a od danas je jasno da će na njegovo mesto u poznatom konstruktorskom timu Formule 1 doći talentovani Andrea Kimi Antoneli. 

Nemački tim saopštio je da će od 2025. godine za volanom njihovih bolida sedeti osamnaestogodišnji Italijan, čiji bi dolazak trebalo da bude dalekosežno ulaganje u budućnost. 

 

 

"Naš tim vozača za 2025. godinu kombinuje iskustvo, talenat, mladost i neverovatnu brzinu. Uzbuđeni smo zbog onoga što Džordž i Kimi donose timu i kao individualni vozači, ali i kao partneri u ekipe", objasnio je napravljeni izbor direktor Mercedesa Toto Volf, a preneo timski sajt.

Vreme će pokazati da li, u kolikoj meri i kada momak sa Apenina može da odmeni legendarnog Britanca, nakon što je višestruki sezonski šampion "najbržeg cirkusa" na svetu odlučio da pojača Ferari.

Ono što je izvesno, jeste da će Antoneliju u adaptiranju, učenju caka na stazama i van njih, odnosno sticanju iskustva pomagati stariji Britanac Džordž Rasel.